نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- رئیس جمهور با گرامیداشت روز تاریخی ۱۳ آبان و تبعید امام راحل، گفت: بخشی از سخنرانی حضرت امام (ره) در چهارم آبان سال ۴۳ به دفاع از عزت و استقلال ارتش اختصاص داشت و ایشان به طور همزمان عزت مردم و نیرو‌های مسلح را از اهداف انقلاب اسلامی می‌دانست.
 

ارتش همواره مورد اعتماد امام راحل، رهبری و ملت بوده و هست/ دولت همچنان به حمایت خود از نیروهای مسلح ادامه خواهد دادبه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی روز شنبه و در دیدار فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: از دیدگاه امام(ره)، یکی از مهمترین مظاهر استقلال کشور، استقلال نظامی است و در همین راستا در قانون اساسی نیز حفظ نظام، استقلال کشور و تمامیت ارضی از ماموریت‌های اصلی ارتش عنوان شده است.

رئیس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه «ارتش بعد از انقلاب اسلامی در هر دو بعد اسلامی و مردمی بودن بسیار موفق عمل کرده است»، ادامه داد: نیروهای مسلح باید فراجناحی باشند و امروز بزرگترین سرمایه ارتش ، اعتماد عمومی و عدم وابستگی به جریان های سیاسی است.

 روحانی با ذکر خاطراتی از رشادت و ایمان شهیدان ارتش در دوران دفاع مقدس از جمله شهیدان فکوری ، ستاری ، صیاد شیرازی،  بابایی ، کشوری ، شیرودی و همچنین یاد مرحوم سرلشکر ظهیر نژاد ، افزود: فداکاری و ایثار فرماندهان و پرسنل نیروهای هوایی ، زمینی ، دریایی و نیز هوانیروز و پدافند در دفاع مقدس که برای اولین بار در شکستن حصر آبادان جلوگر شد ، فراموش شدنی نیست و ملت ایران قدردان صلابت ، نجابت ، سلامت و ایثار ارتش هستند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه  «ارتش در انقلاب ، دفاع مقدس و تاکنون سرافراز بوده و همواره مورد اعتماد امام راحل ، رهبری و ملت بوده و هست»، تاکید کرد: اقتدار عملیاتی نیروهای مسلح در گرو چابکی ساختار ، انضباط درونی و روزآمدی تجهیزات است.

 آنطور که پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری گزارش داده است، روحانی خاطرنشان کرد: دولت و مردم به ارتش به عنوان نیروهای مسلح مومن و فداکار اطمینان دارند و دولت همچنان به حمایت خود از نیروهای مسلح ادامه خواهد داد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین با اشاره به وظایف نیروهای مسلح در قانون اساسی ، افزود: نیروهای مسلح باید در زمان صلح و در هر زمینه ای که دولت ضروری بداند، در کنار دولت باشند و در پیشبرد برنامه های قوه مجریه برای اداره کشور کمک کنند.

در ابتدای این دیدار فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی و سیاسی ارتش، رییس ستاد مشترک ، فرمانده نیروی زمینی ، فرمانده نیروی هوایی ، فرمانده نیروی دریایی ، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و رییس سازمان حفاظت اطلاعات ارتش طی سخنانی ضمن تقدیر از حمایت های موثر دولت و رییس جمهور، گزارشی از ماموریت ها و مهمترین اقدامات و الزامات ارتش برای ارتقای حوزه های عملیاتی خود را تشریح کردند.



:: برچسب‌ها: روحانی ، رئیس جمهور ، دیدار ، ارتش ,
:: بازدید از این مطلب : 48
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز در دیدار رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، نسبت به تلاش برخی کشور‌ها برای نفوذ و تأثیرگذاری در صفوف مردم عراق و مجلس اعلای اسلامی این کشور، هشدار داد و هوشیاری ملت و مسئولان عراق را نسبت به این موضوع خواستار شد.
 

ملت و مجلس اعلای عراق، مراقب خطر نفوذ باشندبه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، آیت‌الله سید محمود هاشمی شاهرودی، صبح شنبه، ۱۳ آبان ماه، با همام حمودی، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق و نائب رئیس اول پارلمان این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی در این دیدار، ضمن تأکید بر گسترش روابط دو کشور برادر در همه زمینه‌ها، بر نقش حساس و مؤثر مجلس اعلای عراق و پارلمان این کشور در پیشرفت و تعالی ملت عراق تأکید کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخاب آقای همام حمودی به ریاست مجلس اعلای اسلامی عراق را به وی و مردم عراق تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که با تلاش‌های آقای حمودی، دو مجلس عراق و مجلس اعلای اسلامی، دورانی درخشان را تجربه کنند.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی همچنین با اشاره به نقش و سوابق مجلس اعلای اسلامی عراق گفت: مجلس اعلا نقش مهمی در پیروزی ملت مسلمان عراق و عملکرد دولت‌های پس از سرنگونی صدام داشت و از این رو سوابق این مجلس فوق‌العاده و بی‌نظیر است. امیدواریم که با تلاش شما و سایر نمایندگان، این مجلس بتواند اسلام را در همه شئون زندگی شهروندان عراقی، احیا کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین مجلس اعلای اسلامی عراق را سرمایه‌ای ارزشمند برای مردم عراق دانست که یادگار گرانسنگ آیت‌الله حکیم است و امام راحل، در دوران حیات خود، تأسیس این مجلس و عملکرد آن را تأیید کرده بودند؛ به طوری که این تأیید و تأیید مقام معظم رهبری، از امتیازات مجلس اعلای عراق بوده و اهمیت پیگیری اهداف آن را دوچندان می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این دیدار به مسائل روز جهان اسلام اشاره کرد و گفت: اخیراً برخی کشور‌های عربی در پی نفوذ و تأثیرگذاری در صفوف مردم عراق هستند که ممکن است به تقویت افکاری مغایر با اهداف مجلس اعلا بینجامد و این موضوع هوشیاری برادران عراقی را طلب می‌کند.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی به سفر غیررسمی اخیر خود برای زیارت عتبات عالیات در عراق اشاره کرد و گفت: در این سفر تحول بزرگی را در میان مردم عراق در زمینه اقبال به ارزش‌های دینی، اعمال مذهبی، شرکت در تحولات اجتماعی، جهاد و مبارزه با داعش و تروریست‌های تکفیری مشاهده کردم که جای شکر دارد و باید از آن پاسداری کرد.

وی با تشریح اهداف آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل‌سعود برای نفوذ و مخدوش کردن حرکت مردم عراق به سوی دین افزود: این حالات زیبا و ایمانی با ورود برخی کشور‌ها ممکن است دچار انحراف شود که در این صورت آمریکا به نقشه شوم خود برای ضربه زدن به اسلام دست می‌یابد. به خصوص که آمریکایی‌ها اخیرا اتهام‌های ناروایی علیه رهبران حشدالشعبی و نیرو‌های مقاومت اسلامی مطرح کرده‌اند و این گویای روش مزورانه آن‌ها برای دور کردن مردم مسلمان عراق از اسلام ناب و مقاوم در برابر رژیم صهیونیستی است.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی در ادامه این دیدار، موضوع وحدت در میان نیرو‌ها و گروه‌های اسلامی عراق را دارای اهمیت خواند و گفت: مجلس عراق نقش مهمی در ایجاد وحدت در میان گروه‌های اسلامی دارد؛ زیرا مورد احترام و قبول عموم گروه‌های حاضر در صحنه است و وحدت میان گروه‌های اسلامی عراق نیز به پیروزی، مجد و عظمت اسلام در عراق منجر خواهد شد.

رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام همچنین به موضوع تدوین قوانین احوال شخصیه در مجلس عراق اشاره کرد و گفت: اینکه پیروان هر مذهبی در عراق، بتوانند در امور شخصی از دستورات مذهب خود پیروی نمایند باید تدوین و پیگیری شود. این حق هر شهروند مسلمان است و تبلیغات علیه این قانون منطقی نیست.

در ابتدای این دیدار، همام حمودی با تسلیت ایام اربعین سید و سالار شهیدان به آیت‌الله هاشمی شاهرودی گفت: همکاری و تعامل سازنده میان برادران ایرانی و عراقی باعث شده که بسیاری از مشکلات عراق حل شود و امیداوریم مراسم اربعین امسال، در پرتو الطاف حضرت سیدالشهدا (ع) به جایگاه سزاوار خود دست یابد.

وی همچنین با تبریک پیروزی‌های جبهه مقاومت در نبرد با تروریست‌های تکفیری و داعش گفت: به زودی خبر پیروزی کامل ما و پایان کار داعش در عراق و سوریه خواهد رسید؛ چنان که امروز حالت عمومی مردم عراق، حاکی از احساس پیروزی و موفقیت است و احساس اعتماد به نفس در مردم، قدرت تعامل ما را با کشور‌های دیگر افزایش داده است؛ لذا امیدواریم بتوانیم از تجارب گرانقدر جمهوری اسلامی استفاده کنیم.



:: برچسب‌ها: آیت الله هاشمی شاهرودی ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، مجلس ، رئیس مجمع ,
:: بازدید از این مطلب : 37
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- قاسمی گفت: استعفای ناگهانی آقای حریری و بیان آن در کشوری دیگر نه تنها مایه تاسف و شگفتی است؛ بلکه نشان دهنده بازی وی در زمینی است که بدخواهان منطقه طراحی کرده و برنده این میدان نه کشورهای عربی و اسلامی بلکه رژیم صهیونیستی است که حیات خود را در تنش "در" و "میان" کشورهای مسلمان منطقه تعریف کرده است.
 

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به استعفای نخست وزیر لبنان و بیان مطالب ضد ایرانی در متن استعفانامه وی گفت: استعفای ناگهانی آقای حریری و بیان آن در کشوری دیگر نه تنها مایه تاسف و شگفتی است؛ بلکه نشان دهنده بازی وی در زمینی است که بدخواهان منطقه طراحی کرده و برنده این میدان نه کشورهای عربی و اسلامی بلکه رژیم صهیونیستی است که حیات خود را در تنش "در" و "میان" کشورهای مسلمان منطقه تعریف کرده است.

قاسمی افزود: در شرایطی که به پایان داعش و جولان گروههای تروریستی در برخی کشورهای منطقه نزدیک می شویم باید تلاش کرد با آرام کردن فضا به جبران خسارتهای وارده توسط تروریست های دست پروده آمریکا و متحدان منطقه ای و بازسازی کشورهای آسیب دیده از سالها جنگ و ویرانی پرداخت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اظهارات آقای حریری علیه نقش منطقه ای ایران افزود: تکرار اتهامات واهی و بی اساس صهیونیست ها، سعودی ها و آمریکایی ها علیه ایران‌ توسط نخست وزیر مستعفی لبنان، گواه این است که این استعفا نیز سناریوی جدیدی برای تنش آفرینی تازه در لبنان و منطقه است؛ اما بر این باوریم مردم‌ مقاوم لبنان‌ از این مرحله نیز به راحتی عبور خواهند کرد.

قاسمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار حفظ صلح و ثبات در کشورهای منطقه است و منافع خود را در امنیت، ثبات و رونق اقتصادی تمامی کشورهای همسایه و منطقه تعریف کرده است و به همین‌ منظور مبارزه با ناامنی، بی ثباتی و گروههای افراطی و تروریستی را برای آرامش همه کشورها در اولویت سیاست های منطقه ای خود قرار داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با اشاره به روابط ممتاز دو کشور ایران و لبنان نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران همانطور که رئیس جمهور لبنان نیز در سخنان اخیر خود بر روابط خوب سیاسی دو کشور تاکید و هرگونه اتهام دخالت ایران در لبنان را رد کرد، همواره به استقلال و حفظ ثبات و آرامش این کشور احترام‌ گذاشته و آمادگی خود را برای همکاری با دولت لبنان در زمینه های مورد علاقه دو کشور اعلام نموده است.



:: برچسب‌ها: بهرام قاسمی ، استعفای سعد حریری ، لبنان ، ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 36
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- معاون اجرایی ارتش گفت: از همان فردای پیروزی انقلاب، استکبار جهانی به رهبری آمریکا و عوامل خود فروخته و نفوذی توطئه‌های زیادی علیه انقلاب انجام داد اما تمامی توطئه‌هایشان تا به امروز شکست خورده است.
 

شکست تمامی توطئه‌های استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامیبه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، مراسم صبحگاه عمومی یگان‌های نمونه ستاد فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر یوم الله ۱۳ آبان در میدان صبحگاه این ستاد برگزار شد.

امیر محمودی معاون اجرایی ارتش در این مراسم با گرامیداشت یوم الله ۱۳ آبان گفت: در سال ۱۳۴۳ که رژیم منحوس پهلوی با حمایت آمریکا، لایحه ننگین کاپیتولاسیون را به تصویب مجلس شورای ملی وقت رساند، حضرت امام خمینی (ره) به عنوان یکی از مراجع عالیقدر دنیای اسلام با اعتراض علیه این اقدام در برابر طاغوت و استکبار جهانی ایستاد و زمینه آغاز نهضت اسلامی در کشور را ایجاد کرد که در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ با تبعید امام (ره) به ترکیه و سپس به عراق، ایشان هدایت مردم و نیرو‌های انقلابی را از راه دور انجام دادند تا اینکه سرانجام انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال ۵۷ به پیروزی رسید.

وی افزود: از همان فردای پیروزی انقلاب، استکبار جهانی به رهبری آمریکا و عوامل خود فروخته و نفوذی آمریکا در داخل کشور توطئه‌های زیادی علیه انقلاب اسلامی انجام دادند که دانشجویان پیرو خط امام (ره) نتوانستند آن‌ها را تحمل کنند و در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ با اقدامی شجاعانه و انقلابی با اشغال لانه جاسوسی آمریکا و کشف عوامل جاسوسی و اسناد محرمانه پرده از توطئه‌ها و اقدامات ننگین استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی برداشتند که این حرکت دانش آموزان و دانشجویان پیرو خط امام (ره) مورد حمایت قاطعانه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و از آن به عنوان انقلاب دوم یاد کردند.

محمودی در ادامه با بیان اینکه تمامی توطئه‌های استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی تا به امروز شکست خورده است، تصریح کرد: امروز هم مردم شهیدپرور ایران اسلامی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای دانش آموز و دانشجویان پیرو خط امام (ره) در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، یکپارچه فریاد مرگ بر آمریکا سر می‌دهند و آحاد فرماندهان و کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این حرکت انقلابی، پرشورتر از همیشه شرکت می‌کنند.

وی در ادامه از تلاش خالصانه تمامی دست‌اندرکاران برگزاری مراسم مشترک دانش آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش که با تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر خود موجبات خشنودی و رضایت فرماندهی معظم کل قوا از این مراسم باشکوه را در قالب نمایش بی نظیر نظم و اقتدار نیرو‌های مسلح فراهم کردند، تقدیر و تشکر کرد.

در پایان این مراسم همچنین از مدال آوران و تیم‌های موفق ارتش جمهوری اسلامی ایران اعزامی به مسابقات نظامی بین المللی ۲۰۱۷ روسیه با اهدای لوح تقدیر، احکام قهرمانی و هدایایی تقدیر به عمل آمد.

از مجموع ۱۳ تیم اعزامی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران به مسابقات نظامی بین المللی ۲۰۱۷ روسیه، ۸ تیم شامل تیم‌های بیاتلون تانک، غواصی، کوهستان، تک تیراندازی، جام دریا، امداد پزشکی، پهپاد و محیط امن ش. م. ه. از ارتش جمهوری اسلامی ایران به این مسابقات اعزام شده بودند که از میان این تیم‌ها تیم غواصی، جام دریا و پهپاد موفق به کسب عناوین برتر این مسابقات شدند.



:: برچسب‌ها: ارتش ، 13 آبان ، آمریکا ، استکبار ,
:: بازدید از این مطلب : 52
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- ممکن است آن کسی که خودش در تسخیر لانه‌ی جاسوسی فعال بوده، بعد از مدتی از کار خودش پشیمان شود - کمااینکه ما پشیمان‌شده‌هائی هم داریم! خیلی از کسانی که در جنبش دانشجوئی حضور داشتند، در برهه‌ی دیگری، گرفتاریهای زندگی و انگیزه‌های مختلف، ثبات قدم را از اینها گرفت - لکن حرکت بزرگ مربوط به دانشجوست، که این حرکتِ تسخیر لانه‌ی جاسوسی یکی از مهمترینِ این حرکات است.
 

رهبربه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان به نقل از KHAMENEI.IR، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تاریخ ۲۴ آذر ۱۳۸۷ با اساتید و دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت دیدار کردند.

مشروح سخنان مقام معظم رهبری در این دیدار به شرح زیر است.

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

خیلی خوشحالم و خداوند را شاکرم که امروز توفیق پیدا کردیم در این دانشگاه بزرگ و مهم در جمع شما عزیزان حضور پیدا کنیم. هم دانشجویان عزیز تشریف دارید، هم اساتید محترم و مسئولان این دانشگاه. و بحمدالله دانشگاه علم و صنعت جزو دانشگاه‌هایی است که هم افتخارات علمی دارد، هم افتخارات انقلابی. اگر ما یکی از وظایف مهم دانشگاه‌ها را عبارت بدانیم از تربیت نیروهای صالح، برجسته، مفید برای اداره‌ی بخشهایی از کشور و حضور تأثیرگذار در قضایای کشور - که همین هم هست؛ یقیناً یکی از وظایف دانشگاه‌ها این است - دانشگاه شما در این بخش یکی از پیشرفته‌ترین و پیشروترین دانشگاه‌هاست. فهرست طولانی ای را میتوان شمرد از متخرجین این دانشگاه که در بخش‌های مختلف کشور در طول این سال‌ها نقش‌های مهمی ایفا کرده‌اند. حالا به عنوان نمونه، چون نام و یاد شهیدان هم در این جلسه بر زبان دوستان رفت، من هم عرض بکنم همین سردار عالی‌مقام، جاوید نشان، آقای حاج احمد متوسلیان که من از نزدیک این مرد برجسته را میشناختم و کار او، روحیه‌ی او و تلاش او را دیده‌ام و او یکی از برجستگان دفاع مقدس بود - به نظر من بخصوص شما جوان‌های عزیز، شرح حال این برجستگان را که خیلی درس‌ها به ما میآموزد، بخوانید؛ خصوصاً در آن بخشی که مربوط به عملیات این سردار عزیز هست؛ چه در غرب، چه در فتح‌المبین، چه در بیت‌المقدس - و نام این شهید محمود شهبازی که به طور متصل با این مرد بزرگ همراه است، این‌ها از افتخارات بزرگ و از متخرجین این دانشگاهند. امروز هم که بحمدالله رئیس جمهور انقلابی، متعهد، کارآمد، فعال و شجاع هم جزو دانشجویان این دانشگاه و هم جزو اساتید این دانشگاه بوده. این‌ها برای این دانشگاه سوابق بسیار خوب و برجسته‌ای است.

امروز اگرچه در جلسه اساتید عزیز تشریف دارند، لکن خطاب من بیشتر به دانشجوهاست؛ اگرچه مطالبی هم در زمینه‌ی مسائل کلیای که حتماً استادان عزیز را درگیر میکند، در بین عرایضم خواهم داشت. من وقت را تقسیم میکنم: بحث کوتاهی را درباره‌ی مسئله‌ی دانشجوئی و دانشجویان و نقش دانشجو - که به نظر من جزو مسائل مهم کشور ماست - عرض میکنم. بعد در صحبت دیگری و در نگاه دوباره‌ای، بازخوانیای به انقلاب، چه از لحاظ تاریخچه، چه از لحاظ مضمون - کوتاه - در پایان دهه‌ی سوم عرض خواهم کرد. بعد هم در مقوله‌ی پیشرفت و عدالت - که گفتیم دهه‌ی چهارم دهه‌ی پیشرفت و عدالت است - عرایض مختصر و نکاتی را عرض میکنم.

حالا جلسات دانشگاهی - جلسات دانشجوئی - برای ما جلسات خیلی دلنشینی است؛ چون هم فضای صداقت و خلوص در این جلسات هست، هم دانشجو در شکل‌دهی حال و آینده نقش اساسی دارد. این آن چیزی است که به نظر من دانشجویان ما هرگز نباید این را از نظر دور بدارند. دانشجو نقش‌آفرین است؛ هم در زمان حال و هم نسبت به دوران آینده؛ فردای کشور.

این عنصری که در این کارگاه عظیم با همت و تلاش خود و با هدایت و کمک استادان، ارزش افزوده و فوق‌العاده‌ای پیدا میکند، دانشجوست. و یقیناً با این نگاه، دانشگاه مهمترین زیرساخت پیشرفت و توسعه‌ی کشور است؛ یعنی هیچ یک از زیرساخت‌های گوناگون کشور اهمیت و نقش دانشگاه را ندارد؛ چون دانشگاه نیروی انسانی را تربیت میکند که مهمترین سرمایه‌ی کشور نیروی انسانی است. از دانشگاه همیشه و در همه جا این انتظار هست که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشور باشد: اول، جریان علم و تحقیق؛ دوم، جریان آرمان‌گراییها و آرمان‌خواهیها و هدفگذاریهای سیاسی و اجتماعی. کمتر محیطی را - شاید محیط دیگری را نشود پیدا کرد - میتوان پیدا کرد که مثل دانشگاه این دو جریان در آن به طور موازی همواره جوشش داشته باشد؛ هم جریان علم و تحقیق که مایه‌ی حیات جامعه و عزت جامعه است و عزت علمی به دنبال خود عزت اقتصادی، عزت سیاسی، عزت بین‌المللی را میآورد، در دانشگاه‌هاست، و هم آن مسئله‌ی آرمان‌گرایی که به‌ظاهر به مسئله‌ی علم ارتباطی هم ندارد، اما در همه جای دنیا انتظار از دانشگاه‌ها به خاطر حضور دانشجو این است که در زمینه‌ی ترسیم آرمان‌ها و گرایش به تحصیل این آرمان‌ها و رسیدن به این آرمان‌ها، دانشگاه فعال باشد. این دیگر مربوط میشود بخصوص به دانشجو؛ جوانىِ دانشجو، سن دانشجو، آمادگیهای روحی دانشجو، که این اقتضا را به دانشگاه میدهد. این، انتظار از دانشگاه است. البته در بعضی از جاها این انتظار برآورده میشود، در بعضی جاها هم برآورده نمیشود.

در مورد جریان اول - که جریان علم و تحقیق است - باید گفت در گذشته در کشور ما کمابیش این جریان بود؛ نمیشود بکلی حرکت دانشگاهىِ پیش از انقلاب را نفی کرد. ایرادهایی بر آن وارد است، لکن بالاخره حرکتی بود که وجود داشت. عناصر دلسوز، علاقه‌مند و عالمی پیدا میشدند و در دانشگاه‌ها نقش ایفا میکردند، لکن بعد از انقلاب حرکت علمی در دانشگاه‌ها سرعت گرفته، که البته دلایلی هم دارد که چرا این پیش آمده است.

در این سال‌های اخیر که مسئله‌ی تولید علم و نهضت تولید علم، نهضت نرم‌افزاری، بازگشت به خود، اهتمام به تحقیق در دانشگاه‌ها مطرح شده، یک حالت جهشی در این حرکت به وجود آمده است؛ در بخشی از مسائل علمی و کارهای علمی و فناوری که نمونه‌هایش را دارید مشاهده میکنید، در زمینه‌ی دانش‌های پزشکی، در زمینه‌ی دانش‌های نو، در زمینه‌ی مسائل هسته‌ای، در زمینه‌ی نانو و غیر این‌ها کارهای مهمی در دانشگاه‌ها‌ی ما انجام گرفته است که در گذشته تصور نمیشد که ما بتوانیم؛ محقق ما، استاد ما، دانشجوی ما، جوان ما بتوانند به این نقاط دست پیدا کنند و این جهش را پیدا کنند؛ اما امروز پیدا شده. آنچه مهم است این است که این جهش باید ادامه پیدا کند. ما در زمینه‌ی مسائل علمی دچار عقب‌ماندگی مزمن هستیم. آنچه که اهمیت دارد - که من حالا بعد هم عرض خواهم کرد - مسئله‌ی ادامه‌ی حرکت سریع است. ما باید این سرعت و این شتابی را که در حرکت علمی ما وجود دارد، سال‌ها ادامه بدهیم؛ هیچ جایز نیست که ما اندکی توقف کنیم؛ زیرا عقب‌ماندگی ما از دنیای پیشرفته‌ی از لحاظ علمی، عقب‌ماندگی زیاد و قابل توجهی است؛ این را میدانیم، این را میفهمیم و از او رنج میبریم. علت هم این است که ملت ما یک ملت دارای هوشِ زیر متوسط نیست که بگوید حالا حقم است. ملت ما ملتی است که دارای هوش بالای متوسط جهانی است؛ این حرفی است که ثابت شده؛ همه میگویند. خیلیها ذکر میکنند، میگویند، آثارش هم مشاهده میشود. سابقه‌ی علمی ما و تاریخ علمی ما هم همین را تأیید میکند. این ملت، آن هم در این نقطه‌ی حساس از کره‌ی زمین، از لحاظ علمی دچار این عقب‌ماندگی و فقری که بر او تحمیل کرده‌اند باشد، غیر قابل تحمل است. ما خدا را شکر میکنیم که چشم ما را به این عقب‌افتادگی باز کرد؛ به ما تفهیم شد که ما دچار این فقر هستیم و خدا را شکر میکنیم که این همت، این شوق، این امید در مجموعه‌ی ما به وجود آمد که میتوانیم این عقب‌ماندگی را برطرف کنیم. بنابراین، این شتابی که وجود دارد، این جهشی که وجود دارد، باید سال‌ها ادامه پیدا کند.

عرض کردیم که کشور باید به عزت علمی برسد. هدف هم باید مرجعیت علمی باشد در دنیا؛ همین طور که بارها عرض کرده‌ایم. یعنی همین طور که شما امروز ناچارید برای علم و دستیابی به محصولات علمی به دانشمندانی، به کتاب‌هایی مراجعه کنید که مربوط به کشورهای دیگرند، باید به آنجا برسیم که جوینده‌ی دانش، طالب علم، مجبور باشد بیاید سراغ شما، سراغ کتاب شما؛ مجبور باشد زبان شما را یاد بگیرد تا بتواند از دانش شما استفاده کند. هدف باید این باشد. این یک آرزوی خام هم نیست. این چیزی است که عملی است. اینجایی هم که ما امروز از لحاظ علمی و فناوری قرار داریم، این هم یک روزی جزو آرزوهای خام به حساب میآمد.

یقیناً قبل از انقلاب - قبل از اینکه این حرکت و شوق در مردم به وجود بیاید؛ این احساس دلیری در مقابل موانع در مردم ما به وجود بیاید - اگر میگفتند که کشور ما خواهد توانست به این نقطه از دانش‌های گوناگون برسد، کسی باور نمیکرد. آن روزی که برای یک بیماری معمولی که امروز توی بیمارستان‌های درجه‌ی سه و چهار در شهرستان‌های دور ما به راحتی آن را علاج میکنند، افراد ناچار بودند به کشورهای خارج بروند، پول‌های زیادی بدهند، منت زیادی را بکشند - این مال خیلی قدیم نیست، مال همین پیش از انقلاب است - با این وضعی که امروز ما داریم در دانش‌های گوناگون و در بخش‌های مختلف، یقیناً یک روزی به نظر خیلیها دست‌نیافتنی بود؛ اما ملت ما به او دست یافت، جوان‌های ما به او دست یافتند. همین مسئله‌ی هسته‌ای از این قبیل است، مسائل گوناگون در بخش‌های علمی از این قبیل است. بنابراین، اینی هم که یک روزی کشور ما و ملت ما کاروان دانش را آن‌چنان پیش ببرد که بتواند در دنیا مرجع علمی باشد، چیز ممکنی است. البته مقدماتی دارد، که این مقدمات بایستی طی شود و این مقدمات شروع هم شده. یکی از این مقدمات، همین خودآگاهی ماست که احساس کنیم که «باید»؛ و احساس کنیم که «میتوانیم». یکی دیگر از مقدمات، تهیه‌ی نقشه‌ی علمی جامع کشور است که کشور از لحاظ تحصیل علم و طلب علوم مختلف دچار سردرگمی نباشد. این کار خوشبختانه انجام گرفته. همین دوستان و محققین و برجستگان، برخاسته‌ی از دانشگاه‌ها و از این دانشگاه، توانسته‌اند نقشه‌ی جامع علمی را تهیه و فراهم کنند، که در شرف نهایی شدن است و این یک گام بسیار بلند در راه پیشرفت علم در کشور است. البته بعد از آنکه نقشه‌ی جامع علمی تهیه و فراهم شد، کارهای دیگری هم بایستی انجام بگیرد؛ از جمله: ایجاد نظام مهندسی این نقشه، تبدیل نقشه‌ی جامع علمی به صدها پروژه‌ی علمی، و سپردن این پروژه‌ها به پیمانکاران امینی که عبارتند از همین دانشگاه‌ها و اساتید و مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌ها. بعد، ایجاد شبکه‌ی نظارت بر این پیشرفت علمی؛ حسن اجراء. و درگیر کردن استاد، دانشجو، محقق - که حالا دانشجویان پرسیدند در زمینه‌ی پیشرفت علمی، تکلیف ما چیست - این‌ها حتماً باید در این طرح مهندسی نقشه‌ی جامع علمی دیده شود. هر تک تک دانشجو میتواند نقش ایفاء کند؛ هر مرکزی از مراکز تحقیقاتی، هر کارگاه آموزشی میتواند نقش ایفا کند و اساتید هم میتوانند. بنابراین یک کار چند ساله است. این کار چند ساله با شدت، با حدت، با پیگیری تمام، با امید بایستی دنبال شود و ان‌شاءالله به نتایجی خواهد رسید. یقیناً روزی خواهد رسید که شما ببینید مرجعیت علمی یافتن دانشگاه‌های ایران و دانشمندان ایران چیز دور از دسترسی نیست؛ خیلی نزدیک به شماست. شما جوان‌ها یقیناً این را خواهید دید؛ من تردیدی ندارم.

این مربوط به جریان اول؛ دانشگاه‌ها و دانشجویی و انتظار از دانشجو که البته نقش اساتید در این جریان اول نقش بسیار تعیین کننده و مهم و حساسی است.

جریان دوم که آن مسئله‌ی آرمان‌خواهی است در دانشگاه‌ها - که در زبان متعارف به او گفته میشود جنبش دانشجویی - در کشور ما تاریخ بسیار جالبی دارد. این را از این جهت میگویم و رویش تکیه میکنم که این حرکت باید ادامه پیدا کند و این چیزی نیست که بتواند متوقف بشود؛ چون کشور در شرائطی است و نظام جمهوری اسلامی، ساخت و ویژگیها و مختصاتی دارد که حتماً جنبش دانشجوئی در کنارش بایستی حضور داشته باشد. این جنبش دانشجوئی در کشور ما در تاریخِ ثبت شده و شناخته شده‌ی خود، همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضد اختناق و بشدت عدالتخواه بوده است. این ممیزات جنبش دانشجوئی ما از روز اول است تا امروز. اگر کسی مدعی جنبش دانشجوئی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد، صادق نیست. دست جنبش دانشجوئی نمیتواند در دست کسانی باشد که در فلسطین قتل عام میکنند، در عراق جنایت میکنند، در افغانستان مردم را از دم تیغ میگذرانند؛ این جنبش دانشجوئی نیست. جنبش دانشجوئی خصلت و خاصیتش در کشور ما لااقل اینجور است - شاید در خیلی از کشورهای دیگر هم باشد - که ضد استکباری، ضد سلطه، ضد دیکتاتوری و طرفدار عدالت است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شده‌ی این حرکت، همین 16 آذر است.

جالب است توجه کنید که 16 آذر در سال 32 که در آن سه نفر دانشجو به خاک و خون غلتیدند، تقریباً چهار ماه بعد از 28 مرداد اتفاق افتاده؛ یعنی بعد از کودتای 28 مرداد و آن اختناق عجیب - سرکوب عجیب همه‌ی نیروها و سکوت همه - ناگهان به وسیله‌ی دانشجویان در دانشگاه تهران یک انفجار در فضا و در محیط به وجود می‌آید. چرا؟ چون نیکسون که آن وقت معاون رئیس جمهور آمریکا بود، آمد ایران. به عنوان اعتراض به آمریکا، به عنوان اعتراض به نیکسون که عامل کودتای 28 مرداد بودند، این دانشجوها در محیط دانشگاه اعتصاب و تظاهرات میکنند، که البته با سرکوب مواجه میشوند و سه نفرشان هم کشته میشوند. حالا 16 آذر در همه‌ی سالها، با این مختصات باید شناخته شود. 16 آذر مال دانشجوی ضد نیکسون است، دانشجوی ضد آمریکاست، دانشجوی ضد سلطه است.

بعد، از آن سال تا سال 42 - که شروع نهضت روحانیت و نهضت دینی و اسلامی در کشور ماست - جنبش دانشجوئی کم و بیش تحرکاتی دارد. من یادم است سالهای 38 و 39 و 40 و ...، دانشجوها تحرکاتی داشتند، منتها بشدت سرکوب میشد و اجازه نمیدادند بروز پیدا کند؛ تا نهضت روحانیت در سال 1341 و اوجش در سال 42 شروع شد، که اینجا باز شما نشانه‌ی جنبش دانشجوئی را مشاهده میکنید؛ یعنی در تمام پانزده سالی که بین 1342 است که شروع نهضت روحانیت باشد، تا 1357 که پیروزی انقلاب اتفاق افتاد، شما در همه جا و دوشادوش روحانیت و در کنار او، جنبش دانشجوئی را مشاهده میکنید. دانشگاه‌های کشور، محیطهای دانشجوئی کشور، مرکز تحرک و فعالیت است و یکی از بازوهای اساسی نهضت در تمام طول این مدت - که این را ما از نزدیک هم خودمان شاهد بودیم؛ هم دوستانی که در کار نهضت و مبارزات بودند و هم همه این را تجربه کرده‌اند و آزموده‌اند - دانشجویانند. بنابراین، دانشگاه‌ها یک بخش لاینفک از نهضت روحانیت بودند. البته در دانشگاه‌ها جریانهای الحادی و ضد دینی و مارکسیست و غیره هم بودند، لکن آن حرکت غالب، مربوط بود به دانشجوهای مسلمان. لذا گروه‌هائی که تشکیل میشد - گروه‌های مبارز - و کارهائی که انجام میگرفت مثلاً در زندانها - این زندانهای گوناگون در سالهای مختلف که ما خودمان تجربه کردیم - در همه جا، دانشجوها هم حضور داشتند؛ یعنی روحانیون و دانشجویان عمده‌ی زندانیها را تشکیل میدادند. همین موجب شد که ما روحانیون مشهد، علمای مشهد و جمع کثیری از مردم مشهد در سال 57، قبل از پیروزی انقلاب، وقتی میخواستیم تحصن انجام بدهیم، این تحصن در مرکز دانشگاهی پزشکی امام رضا انجام گرفت؛ یعنی مرکزیت دانشگاه. در تهران هم تحصنِ علما و روحانیون و انقلابیون و مبارزین برای ورود امام - که در ورود ایشان تأخیر شده بود - در دانشگاه تهران انجام گرفت. اینها نشان‌دهنده‌ی نقش دانشگاه و نقش دانشجوست، تا انقلاب پیروز شد.

بعد از پیروزی انقلاب این حرکت دانشجوئی - جنبش دانشجوئی، حضور دانشجوئی - صحنه‌ی عجیبی است. در همان ماه‌های اول، مسئله‌ی تشکیل سپاه پاسداران و حضور فعال دانشجویان در سپاه است و به فاصله‌ی چند ماه، تشکیل جهاد سازندگی به وسیله‌ی خود دانشجوهاست، که خود دانشجوها جهاد سازندگی را تشکیل دادند و خودشان آن را توسعه دادند؛ خودشان آن را پیش بردند، که یکی از برکات و افتخارات نظام اسلامی، جهاد سازندگی بود. چند ماه بعد از این، موج دوم حضور دانشجویان در مواجهه و مقابله‌ی با عناصر مسلحی بود که دانشگاه را لانه‌ی خودشان کرده بودند، که اتفاقاً خیلی از آنها غیر دانشجو بودند و همین دانشگاه تهران تبدیل شده بود به مرکز تسلیحات و تفنگ و مهمات و نارنجک! آنها این وسائل را جمع کرده بودند برای اینکه با انقلاب مبارزه کنند. کسی که توانست اینها را از دانشگاه تهران ازاله کند، خود دانشجوها بودند؛ حرکت عظیم دانشجوها که اینجا هم خودش را نشان داد.

سال 59 با شروع دفاع مقدس، حضور دانشجوها در جبهه است که نمونه‌های مختلفی از آن وجود دارد که یکی از آنها همین حاج احمد متوسلیان و امثال اینها بودند که بلند شدند رفتند منطقه‌ی غرب در کردستان، در عین غربت - بنده در همان ماه‌های اول جنگ، پنج شش ماه بعد از اول جنگ، منطقه‌ی کردستان را از نزدیک دیدم؛ گرد غربت آنجا بر سر همه کأنه پاشیده شده بود - و در تنهائی، بیسلاحی و با حضور فعال دشمن و بمباران دائمی دشمن، این مخلص‌ترین نیروها در آنجا کارهای بزرگی را انجام دادند که قبل از عملیات فتح‌المبین - عملیاتی که این سردار بزرگوار و دوستانش انجام دادند - عملیات محمد رسول‌الله (صلّی الله علیه و اله و سلّم) را انجام دادند که آن، یک نمونه از حضور دانشجویان است. یک نمونه‌ی دیگر دانشجوهائی هستند که در ماجرای هویزه حضور پیدا کردند که آن دانشجوها را هم بنده، تصادفاً در همان روزی که اینها داشتند میرفتند - روز 14 دی - به طرف منطقه‌ی نبرد و درگیری، دیدم؛ شهید علم‌الهدی و شهید قدوسی و دیگران. این مربوط به سالهای 60 و 61 است که البته ادامه پیدا کرد تا آخر جنگ. یعنی واقعاً یکی از بخشهای تأمین کننده‌ی نیروهای فعال ما در طول دوران هشت سال دفاع مقدس، دانشگاه‌ها بودند. بعد هم که در همان اوائل دهه‌ی 60، وقتی بازگشائی دانشگاه‌ها انجام شد، جهاد دانشگاهی تشکیل شد که یکی از نقاط حساس و یکی از مراکز مایه‌ی افتخار، جهاد دانشگاهی است. قبل از اینها هم در سال 58، تسخیر لانه‌ی جاسوسی به دست جنبش دانشجوئی است.

حالا دانشجو به حیث دانشجو، عضو جنبش دانشجوئی است. ممکن است آن کسی که خودش در تسخیر لانه‌ی جاسوسی فعال بوده، بعد از مدتی از کار خودش پشیمان شود - کمااینکه ما پشیمان‌شده‌هائی هم داریم! خیلی از کسانی که در جنبش دانشجوئی حضور داشتند، در برهه‌ی دیگری، گرفتاریهای زندگی و انگیزه‌های مختلف، ثبات قدم را از اینها گرفت - لکن حرکت بزرگ مربوط به دانشجوست، که این حرکتِ تسخیر لانه‌ی جاسوسی یکی از مهمترینِ این حرکات است.

حالا این یک تاریخچه است، تا امروز هم ادامه دارد. در تمام دورانهای مختلف، در طول انقلاب، حوادث گوناگون، لحظه‌های حساس و خطیر، حضور دانشجویان مؤمن، متعهد، عدالتخواه، باگذشت، توانسته فضا را در جهت صحیح هدایت کند. این برداشت من از جنبش دانشجوئی و نگاه من به جنبش دانشجوئی است: ضد استکباری، ضد فساد، ضد اشرافی‌گری، ضد حاکمیت تجمل‌گرایانه و زورگویانه، ضد گرایشهای انحرافی؛ اینها خصوصیات جنبش دانشجوئی است. در همه‌ی این سالهای انقلاب، حضور دانشجویان در این صحنه‌ها، حضور فعال و مؤثری بوده. دانشجوها گفتمان‌ساز بوده‌اند، فضای فکری ساخته‌اند، گفتمانهای سیاسی و انقلابی را در جامعه حاکم کرده‌اند، که در موارد زیادی این وجود داشته.

البته من قضاوتم روی بدنه‌ی دانشجوست. ممکن است افرادی، بخشهائی از مجموعه‌ی دانشجوئی جور دیگری باشند. نه تعجب میکنیم، نه انکار میکنیم؛ مطمئناً این است؛ اما بدنه‌ی دانشجوئی، طبیعت کار دانشجوئی و روحیه‌ی دانشجوئی، اینی است که عرض کردم. دانشجو ضد ظلم است، ضد استکبار است، ضد سلطه‌ی خارجی است، عاشق آرمانهای بزرگ است، امیدوار به رسیدن به این آرمانهاست. در واقع حضور قشر جوان، بخصوص دانشجو، موتور حرکت یک جامعه است. باید دانشجوها همیشه به این توجه داشته باشند و روی او برای آینده‌ی کشور حساب کنند.

یک جمله هم در باب تشکل‌های دانشجوئی عرض کنم. البته منظور تشکل‌های سیاسی، اجتماعی دانشجویان است؛ تشکل‌های علمی، بحث دیگری دارد. تشکل‌های دانشجوئی نقش‌آفرینند؛ بدون تردید. منتها باید توجه داشت که تشکل دانشجوئی، حزب به این اصطلاحی که امروز در دنیا هست و احزاب با آن اصطلاح شناخته میشوند، نیست و با آن فرق دارد؛ تشکل دانشجوئی با حزب فرق دارد. احزاب و سازمانهای سیاسی در وضع رائج و متعارف عالم، تشکیلاتی هستند که برای رسیدن به قدرت به وجود آمده‌اند. احزاب در دنیا اینجورند. یعنی مجموعه‌هائی تشکیل میشوند برای اینکه قدرت سیاسی را در جامعه در دست بگیرند. این خاصیت حزب این است. تشکل‌های دانشجوئی مطلقاً برای این به وجود نمیآیند و نمیخواهند قدرت را در دست بگیرند. تشکل‌های دانشجوئی برای رسیدن آرمانها به وجود میآیند که فراتر از مسئله‌ی به قدرت سیاسی رسیدن و حکومت را به دست گرفتن، است. این - قدرت سیاسی - برایشان مطرح نیست. البته احزاب بدشان نمی‌آید که از این مجموعه‌های دانشجوئی برای رسیدن به قدرت استفاده کنند. به نظر ما این، روا نیست و خودِ دانشجوها باید به این توجه داشته باشند. احزاب میخواهند چیزی به دست بیاورند، قدرت را کسب کنند. دانشجوها غالباً با فعالیتهای دانشجوئی، جان خودشان، توان خودشان، نشاط خودشان را مایه میگذارند و چیزی تقدیم میکنند؛ آن جائی که لازم بشود، جان را تقدیم میکنند؛ کما اینکه دیدید.

ضمناً تشکل‌های دانشجوئی فرصتی هم برای دانشجو ایجاد میکند برای کار دسته‌جمعی. و من به کار دسته‌جمعی اعتقاد دارم و این را یک نیاز دانشجو میدانم؛ کسب مهارتهای گوناگون؛ مهارتهای سیاسی، اجتماعی. و توجه دارید شما جوانان عزیز؛ چه برادرها، چه خواهرها، که دانشجو محاط به انواع خدعه‌ها و گردابهای گوناگون است؛ محاط به انواع خطرهاست. در کشور ما لااقل اینجور است. یکی از اهداف توطئه‌های استکباری در کشور ما، بلاشک دانشجوها هستند. علتش هم معلوم است؛ در کشور ما نسبت جوان، نسبت بسیار بالائی است، نسبت دانشجو هم نسبت بالائی است و دانشجو نقش‌آفرین است؛ هم در زمینه‌های علمی، هم در زمینه‌های سیاسی. آن کسانی که برای این کشور و برای این ملت خوابهائی دیده‌اند، ناچارند روی دانشجوی ایرانی سرمایه‌گذاری کنند؛ از جاذبه‌های غریزی گرفته تا فریبهای سیاسی، تا دکان‌داریهای بظاهر معنوی - عرفانهای ساختگی - که انواع و اقسام این چیزها وجود دارد. تشکل‌ها میتوانند مصونیت‌بخش باشند؛ میتوانند دانشجو را از افتادن در گردابهای مختلف و منجلابهای مختلف نجات بدهند و حفظ کنند. این، نقشی است که تشکل‌ها میتوانند ایفاء کنند. مسئولین تشکل‌ها که نامهای مختلفی دارند و با عنوانهای مختلفی کار میکنند، باید همه در این هدف، خودشان را سهیم بدانند: کمک به دانشجو.

و دیگر اینکه، تشکل‌های دانشجوئی مواظب باشند هدفهایشان را گم نکنند. هدفهای اصلی تشکل‌های دانشجوئی همان چیزهائی است که بر روی طاق بلند جنبش دانشجوئی نوشته شده: ضدیت با استکبار، کمک به پیشرفت کشور، کمک به اتحاد ملی، کمک به پیشرفت علم، حضور و شرکت در مبارزه و پیکار همگانىِ ملت ایران برای غالب آمدن بر توطئه‌ها و بر دشمنیها؛ اینها هدف اصلی است؛ این را باید فراموش نکنند. البته تشکل‌ها از بدنه‌ی دانشجوئی هم خودشان را نباید جدا کنند؛ یعنی اینجور نباشد که تشکل، موجب تقسیم دانشجوها بشود. به دانشجوها نزدیک باشند. بحث در باب مسائل دانشجوئی را که طولانی هم شد، من همین جا خاتمه میدهم.

مسئله‌ی بازخوانی انقلاب به نظر من مسئله‌ی مهمی است. حالا هم وقت خیلی زیاد نیست که من به تفصیل صحبت کنم، هم وضع سرماخوردگی و سینه‌ی من، این اجازه را نمیدهد. من چند روز است دچار سرماخوردگی هستم و نخواستم این قراری را که امروز با شما گذاشتیم، به تأخیر بیندازم. این بود که با همین حال آمدم. این، بالاخره محدودیتی در صحبت من با شما ایجاد میکند.

یک نکته در باب شناخت این تاریخچه‌ی پرماجرای انقلاب ما این است که توجه کنیم که کشور ما بعد از اینکه سالهای متمادی دچار استبداد سلطنتی بود تا دوره‌ی مشروطه، مشروطیت یک فرصتی بود برای تنفس؛ یعنی انتظار این بود که حادثه‌ی نهضت مشروطیت یک مجال تنفسی برای این ملت به وجود بیاورد، به آنها آزادی بدهد؛ اما اینجور نشد. مشروطیت از همان اول به وسیله‌ی بیگانگان، به وسیله‌ی قدرت مسلط آن روزِ دنیا یا یکی از قدرتهای مسلط آن روزِ دنیا که دولت انگلیس بود، مصادره شد.

بعد از هرج و مرجی که در اوائل مشروطه به وجود آمد، به فاصله‌ی چند سال، همان دولت بیگانه‌ی سلطه‌گر خارجی - یعنی انگلیس - یک دیکتاتور خشن و بیرحم و بسیار خطرناکتر از سلاطین قبل از مشروطه - یعنی مظفرالدین شاه و ناصرالدین شاه - را بر سر کار آورد که او رضا خان بود. دیکتاتورىِ رضا خان بمراتب از دیکتاتوری ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه برای کشور و ملت ما بدتر و خشن‌تر بود که انگلیس‌ها او را سر کار آوردند. در واقع ما از دوران استبداد، وارد دوران آزادی نشدیم، بلکه وارد دوران استبداد دیگری همراه با وابستگی شدیم؛ یعنی ملت طعم آزادی را نچشید. لذا وقتی نهضت اسلامی در ایران شروع شد و امام هدف از این نهضت را ریشه‌کن کردنِ حکومت استبدادی و حکومت سلطه و قطع نفوذ بیگانگان اعلام کرد، خیلی از مبارزین قدیمی و افرادی که دستشان تو کار مبارزه بود، زیاد باورشان نمیآمد؛ نمیتوانستند درست تصور کنند که چطور ممکن است چنین چیزی! سلطنت را در این کشور انسان از بین ببرد؟! من یادم است در همان سالهای آخر مبارزه - که امام بحثهای اساسی مربوط به حکومت را کرده بودند و این بحثها در بین مردم پخش شده بود و ایشان اعلام کرده بودند که شاه خائن است و شاه باید برود - بعضی از عناصر مبارز، فعال و خوب - که بعد هم در انقلاب فعالیتهای زیادی داشتند - حتّی آنها، میگفتند: مگر ممکن است؟! چطور امام مسئله‌ی سلطنت را مطرح میکند؟ مگر میشود با سلطنت درافتاد؟! باورشان نمیآمد. علت این بود که دوران طولانی اختناق و استبداد در این کشور همراه شده بود با نفوذ بیگانه، سلطه‌ی بیگانه و حمایت بیگانگان از نظام سلطنت. ولی این اتفاق افتاد.

نهضت عظیم اسلامی، همت مردم، رهبرىِ شخصیت بی‌نظیری مثل امام - که حقاً و انصافاً شخصیت بی‌نظیری بود - کار خودش را کرد. «صبر» و «بصیرت». بنده بارها از کلام امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) این را نقل کرده‌ام: «لایحمل هذا العلم الّا اهل البصر و الصّبر»؛ بصیرت - آگاهی - و صبر؛ یعنی استقامت، پافشاری، خسته نشدن. این دو خصوصیت در ملت ایران پیدا شد و کار خودش را کرد و انقلاب پیروز شد. در واقع تشکیل نظام جمهوری اسلامی، پاسخی بود به نیاز بلندمدتِ تاریخىِ ملت ایران. ملت ایران از دل آرزوهای تاریخی خودشان، جمهوری اسلامی را عَلم کردند و سر پا کردند. خوب، بدیهی است وقتی که یک نظامی اینجور در آرزوهای دیرین مردم ریشه دارد، این نظام ماندنی است؛ این نظام قابلیت بقاء دارد، قابلیت رشد دارد، ریشه میدواند و دشمنی با این نظام آسان نیست. و این اتفاق افتاد.

یقیناً هیچ جریان مبارز دیگری نمیتوانست در کشور ما نظام سلطنتی را از بین ببرد - جوانهای عزیز! این را بدانید و مطمئن باشید - جز جریان اسلامی و دینیای که پیش آمد. هیچ جریان دیگری، هیچ حزبی، هیچ مجموعه‌ی مبارزی امکان نداشت بتواند نظام استبدادی وابسته‌ی به قدرت آمریکا را در این کشور سرنگون کند؛ کمااینکه جریانهای مبارز قدیمی در این کشور، همه از کار افتاده بودند؛ چه جریانهای چپ، چه جریانهای راست، چه گروه‌های مسلح. در سالهای 54 و 55 همه‌ی این گروه‌ها به وسیله‌ی آن دستگاه قلع و قمع شده بودند. تنها چیزی که میتوانست آن رژیم باطل را ساقط کند، موج عظیم ملی بود؛ حضور یکپارچه‌ی مردم، که این هم جز با انگیزه‌ی دین و با پیشوائی روحانیت مبارز و مرجعی مثل امام بزرگوار امکانپذیر نبود. بعد هم که آن رژیم فاسد سرنگون شد، هر نظام دیگری غیر از نظام جمهوری اسلامی - چه نظام چپ، چه نظام راست - اگر سر کار میآمد، امکان نداشت بتواند در مقابل نفوذ دشمن، در مقابل دخالتهای گوناگون دشمن مقاومت کند.

ما دیدیم که چطور انقلابهائی که سر کار آمدند، چند سالی هم بودند؛ چه از نوع چپ، چه از نوع میانه، اما نفوذ و دخالت آمریکا - دخالت سیاسیاش، دخالت نظامیاش، محاصره‌ی اقتصادیاش - اینها را نابود کرد؛ از بین برد. شما امروز نگاه کنید به اروپای شرقی - که یک مرکز عمده‌ی حکومتهای سوسیالیستی و چپ بود - و ببینید که کارشان به آنجا رسیده که پایگاه‌های نظامی و موشکی آمریکا در همان کشورهای چپِ سابقِ اروپای شرقی گذاشته میشود و آمریکائیها آنجا حضور پیدا میکنند! بنابراین، هیچ نظامی جز جمهوری اسلامی نمیتوانست در مقابل نفوذ و فشار آمریکا مقاومت کند.

این نکته را هم عرض کنیم: علت دشمنی عمیق و آشتیناپذیر استکبار و در رأس آنها آمریکا و شبکه‌ی صهیونیستی دنیا با جمهوری اسلامی، این حرفهائی که گاهی گوشه و کنار گفته میشود - چه چیزهائی که آنها شعارش را میدهند، چه تصوراتی که بعضی در داخل میکنند - نیست. مسئله این است که جمهوری اسلامی یک «نفی» با خود دارد، یک «اثبات».

نفی استثمار، نفی سلطه‌پذیری، نفی تحقیر ملت به وسیله‌ی قدرتهای سیاسی دنیا، نفی وابستگی سیاسی، نفی نفوذ و دخالت قدرتهای مسلط دنیا در کشور، نفی سکولاریسم اخلاقی؛ اباحیگری؛ اینها را جمهوری اسلامی قاطع نفی میکند.

یک چیزهائی را هم اثبات میکند: اثبات هویت ملی، هویت ایرانی، اثبات ارزشهای اسلامی، دفاع از مظلومان جهان، تلاش برای دست پیدا کردن بر قله‌های دانش؛ نه فقط دنباله‌روی در مسئله‌ی دانش، و فتح قله‌های دانش؛ اینها جزو چیزهائی است که جمهوری اسلامی بر آنها پافشاری میکند.

این نفی و این اثبات؛ اینها دلیل دشمنی آمریکا و دشمنی شبکه‌ی صهیونیستی دنیاست. اگر نفوذ آمریکا را قبول کنیم، دشمنیها کم خواهد شد؛ اگر راضی شویم که ملت ما به وسیله‌ی بیگانگان به طرق مختلف تحقیر شود، دفاع از هویت ملی یا دفاع از ارزشهای اسلامی را کنار بگذاریم، مطمئناً دشمنیها به همین نسبت کم خواهد شد. اینکه میگویند جمهوری اسلامی رفتار خود را عوض کند، یعنی این. شنفته‌اید گاهی مسئولین سیاسی کشورهای مستکبر از قبیل آمریکا، درباره‌ی ایران که صحبت میکنند، میگویند: ما نمیگوئیم جمهوری اسلامی از بین برود، میگوئیم جمهوری اسلامی رفتارش را عوض کند. رفتارش را عوض کند، یعنی این؛ یعنی از این نفی و از این اثبات دست بردارد. این را میخواهند.

با همین ایستادگی در این نفی و در آن اثبات، جمهوری اسلامی توانسته با جبهه‌ی گسترده‌ی مجهز به انواع امکانات مواجه شود و در مقابل او مقاومت کند؛ همان حالتی که در هشت سال دفاع مقدس بود که شرق و غرب و اروپا و ناتو و بعضی از کشورهای عربی و همه، دست به دست هم دادند علیه جمهوری اسلامی و جمهوری اسلامی بالاخره همه‌ی آنها را وادار به عقب‌نشینی کرد و خود هیچ عقب‌نشینی نکرد. در عرصه‌ی سیاسی و در سالهای بعد از جنگ تا امروز همین معنا وجود داشته؛ یعنی جمهوری اسلامی توانسته در مقابل این جبهه‌ی عظیمی که در برابرش شکل پیدا کرده، بایستد؛ نه فقط عقب‌نشینی نکند، بلکه پیشروی کند و به دشمن ضربه وارد کند. این، اتفاق افتاده.

شما وضعیت امروز آمریکا را در خاورمیانه نگاه کنید، پانزده سال قبلِ او را هم نگاه کنید و ببینید وضع آمریکا در خاورمیانه چه جوری است؛ روزبه‌روز منفورتر، روزبه‌روز ذلیل‌تر، ناکامتر؛ در مسئله‌ی فلسطین، یک جور؛ در مسئله‌ی لبنان، یک جور؛ در قضایای عراق و افغانستان، یک جور. آمریکا در طرحهای خودش در خاورمیانه - که عمدتاً هم آماج هدف این طرحها جمهوری اسلامی بود؛ بیش از آنچه که آن کشورها باشند - ناکام مانده؛ ضربه خورده. و جمهوری اسلامی توانست بایستد و مقاومت کند. خوب، البته توطئه‌ها زیاد بوده؛ دهه‌ی اول انقلاب یک جور، و دهه‌ی دوم و سوم انقلاب توطئه‌های گوناگونی بود - تفاصیلش را نمیرسم عرض کنم؛ وقت میگذرد - اما نکته‌ی اصلی که هم دانشجوها، هم دانشگاهیان عزیز، هم همه‌ی آحاد ملت، بخصوص نخبگان و هوشمندان باید به او توجه کنند، این است که نظام جمهوری اسلامی این «توانائی» و این «اقتدار ذاتی» را دارد؛ همچنانی که تا امروز در طول این سی سال توانسته ایستادگی کند. آنها همه‌ی همتشان این بود که جمهوری اسلامی را نابود کنند و از بین ببرند؛ اما نه فقط نابود نشد، بلکه روزبه‌روز در بخشهای مختلف قویتر شد.

این «توانائىِ ماندن»، این «اقتدار»، این «ظرفیت بقاء» بایستی حفظ شود. اینجور نیست که ما هر جور عمل کنیم - ولو بیتفاوت، ولو با عدم توجه به وظائف حساس و مهم - باز هم همین ظرفیت مقاومت باقی بماند؛ نه، بایستی نظام جمهوری اسلامی را به معنای حقیقی کلمه‌اش حفظ کرد، تا بتوان از منافع این ملت، از منافع این کشور، این ملت را بهره‌مند کرد؛ تا بتوان این ملت را به اوج ترقی و آرزوها و آرمانهای خودش رساند.

آنچه مهم است این است که نظام جمهوری اسلامی یک ساخت حقوقی و رسمی دارد که آن قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، دولت اسلامی، انتخابات - همین چیزهائی که مشاهده میکنید - است، که البته حفظ اینها لازم و واجب است؛ اما کافی نیست.

همیشه در دلِ ساخت حقوقی، یک ساخت حقیقی، یک هویت حقیقی و واقعی وجود دارد؛ او را باید حفظ کرد. این ساخت حقوقی در حکم جسم است؛ در حکم قالب است، آن هویت حقیقی در حکم روح است؛ در حکم معنا و مضمون است. اگر آن معنا و مضمون تغییر پیدا کند، ولو این ساخت ظاهری و حقوقی هم باقی بماند، نه فایده‌ای خواهد داشت، نه دوامی خواهد داشت؛ مثل دندانی که از داخل پوک شده، ظاهرش سالم است؛ با اولین برخورد با یک جسم سخت در هم میشکند. آن ساخت حقیقی و واقعی و درونی، مهم است؛ او در حکم روح این جسم است. آن ساخت درونی چیست؟ همان آرمانهای جمهوری اسلامی است: عدالت، کرامت انسان، حفظ ارزشها، سعی برای ایجاد برادری و برابری، اخلاق، ایستادگی در مقابل نفوذ دشمن؛ اینها آن اجزاء ساخت حقیقی و باطنی و درونی نظام جمهوری اسلامی است. اگر ما از اخلاق اسلامی دور شدیم، اگر عدالت را فراموش کردیم، شعار عدالت را به انزواء انداختیم، اگر مردمی بودنِ مسئولان کشور را دست‌کم گرفتیم، اگر مسئولین کشور هم مثل خیلی از مسئولین کشورهای دیگر به مسئولیت به عنوان یک وسیله و یک مرکز ثروت و قدرت نگاه کنند، اگر مسئله‌ی خدمت و فداکاری برای مردم از ذهنیت و عمل مسئولین کشور حذف شود، اگر مردمی بودن، ساده‌زیستی، خود را در سطح توده‌ی مردم قرار دادن، از ذهنیت مسئولین کنار برود و حذف شود؛ پاک شود، اگر ایستادگی در مقابل تجاوزطلبیهای دشمن فراموش شود، اگر رودربایستیها، ضعفهای شخصی، ضعفهای شخصیتی بر روابط سیاسی و بین‌المللی مسئولین کشور حاکم شود، اگر این مغزهای حقیقی و این بخشهای اصلىِ هویت واقعی جمهوری اسلامی از دست برود و ضعیف شود، ساخت ظاهرىِ جمهوری اسلامی خیلی کمکی نمیکند؛ خیلی اثری نمی‌بخشد و پسوند «اسلامی» بعد از مجلس شورا: مجلس شورای اسلامی؛ دولت جمهوری اسلامی، به تنهائی کاری صورت نمیدهد. اصل قضیه این است که مراقب باشیم آن روح، آن سیرت از دست نرود، فراموش نشود؛ دلمان خوش نباشد به حفظ صورت و قالب. به روح، معنا و سیرت توجه داشته باشید. این، اساس قضیه است.

و من به شما عرض بکنم که تغییر سیرت، تغییر آن هویت واقعی، بتدریج و خیلی آرام حاصل میشود. توجه بعضیها به این، غالباً جلب نمیشود، یا خیلیها توجهشان جلب نمیشود. یک وقتی ممکن است همه متوجه شوند، که کار از کار گذشته باشد. خیلی باید دقت کرد. چشم بینای طبقه‌ی روشن‌بین و روشنفکر جامعه - یعنی طبقه‌ی دانشگاهی - و چشم بینای دانشجویان باید این مسئولیت را همیشه برای خودش قائل باشد.

نظام اسلامی، نظام اسلامی است در ظاهر و باطن؛ نه فقط نظام اسلامی در ظاهر. صرف اینکه حالا یک شرائطی در قانون اساسی برای رئیس جمهور و برای رهبر و برای رئیس قوه‌ی قضائیه و برای شورای نگهبان و برای که و که معین شده؛ و چه و چه، اینها کافی نیست؛ اگرچه اینها لازم است. انحراف در هدفها، در آرمانها، در جهتگیریها را باید مراقبت کرد که پیش نیاید. و این چیزی است که ما در طول این سالهای طولانی - بخصوص بعد از جنگ و بعد از رحلت امام - درگیرش بودیم؛ جزو درگیریهای اساسی در این دو دهه‌ی گذشته، یکی همین بوده. تلاشهای زیادی شده است برای اینکه جمهوری اسلامی را از روح و معنای خودش خارج کنند. تلاشهای زیادی کرده‌اند؛ به شکلهای مختلف؛ چه در زمینه‌های سیاسی، چه در زمینه‌های اخلاقی، چه در زمینه‌های اجتماعی؛ از اظهاراتی که شده و حرفهائی که زده شده. ما یک دوره‌ای را هم مشاهده کردیم که در مطبوعات ما رسماً، علناً، جدائی و تفکیک دین از سیاست را اعلان کردند! اصلاً مسئله‌ی یکی بودن دین و سیاست را که اساس جمهوری اسلامی و اساس حرکت عمومی مردم بود، زیر سؤال بردند. از این بالاتر؟! در دورانی، در مطبوعات ما دیده شد که صریحاً، علناً، از رژیم ظالم، جبار و سفاک پهلوی دفاع شد! برای اینکه چنین حالتی پیش نیاید و برای برخورد با این انحراف، میشود با برجسته کردن مرزهای اعتقادی و فکری و سیاسی، جلوی این انحراف را گرفت. شاخصهای هویت اسلامی بایستی معلوم باشد: شاخص عدالت‌طلبی، شاخص ساده‌زیستی مسئولان، شاخص کار و تلاش مخلصانه، شاخص طلب و پویائی علمی بیوقفه، شاخص ایستادگی قاطع در مقابل طمع‌ورزی و سلطه‌ی بیگانگان، شاخص دفاع از حقوق ملی. از حقوق ملت، دفاعِ شجاعانه کردن یک شاخص است؛ مثل همین حق هسته‌ای؛ مسئله‌ی هسته‌ای. این یکی از ده‌ها نیاز کشور ماست؛ تنها مسئله‌ی ما نیست؛ اما وقتی دشمن روی این نقطه متمرکز شد، ملت هم ایستادگی کرد. در این نقطه‌ای که دشمن روی او تمرکز پیدا کرده است، اگر ملت عقب‌نشینی کند، اگر مسئولین عقب‌نشینی کنند و از این حق قطعی و روشن صرف‌نظر کنند، بدون تردید راه برای دست‌اندازی به حقوق ملی برای دشمن باز خواهد شد.

اجتناب از اشرافی‌گری؛ یعنی ضد ارزش کردن. در انقلاب ما این نکته وجود داشت؛ این را بتدریج بعضیها سعی کردند کمرنگ کنند. این در مسائل اقتصادی ما اثر دارد، در مسائل روانی ما اثر دارد. اشرافی‌گری و گرایش به اشرافی‌گری، یک ضد ارزش بود در انقلاب. یعنی افرادی در سطوح مختلف بودند که از اینکه به اشرافی‌گری نسبت داده شوند، یا از آنها چیزی دیده شود که جزو خصوصیات اشرافی‌گری باشد، بشدت اجتناب میکردند. مسئولین کشور در درجه‌ی اول متعهد به این قضیه هستند و باید باشند. این تدریجاً ضعیف شد. امروز خوشبختانه همان موج ضد ارزش کردن اشرافی‌گری، بحمدالله وجود دارد؛ یعنی دولت، مسئولین دولتی ساده‌زیستند، مردمی هستند و این خیلی فرصت خوبی است؛ نعمت بزرگی است. این یکی از شاخصهاست.

مسئله‌ی ارزش جهاد و شهادت، یکی دیگر از شاخصهاست. ارزش مجاهدت، مقام والای شهادت، از جمله‌ی چیزهائی بود که به وسیله‌ی عناصری - کسانی، دستهائی - زیر سؤال رفت. جهاد را زیر سؤال بردند، شهادت را زیر سؤال بردند. این، یکی از شاخصهاست؛ باید برجسته شود. احترام به شهیدان، احترام به جهاد و مجاهدان بایستی جزو بخشهای برجسته‌ی پرچم جمهوری اسلامی قرار بگیرد. جمهوری اسلامی به جهاد و شهادت شناخته میشود.

اعتماد به مردم، عقیده‌ی واقعی به مشارکت مردم. بعضیها اسم مردم را می‌آورند؛ اما حقیقتاً اعتقادی به مشارکت مردم ندارند. بعضی اسم مردم را می‌آورند؛ اما به مردم اعتماد ندارند. بنای جمهوری اسلامی بر اعتماد به مردم و اعتقاد به مشارکت مردم است.

شجاعت در برابر هیبت دشمن، جزو شاخصهاست. در مقابل دشمن اگر مسئولین کشور احساس رعب و خوف بکنند، بر سر ملت بلاهای بزرگ خواهد آمد. آن ملتهائی که ذلیل و مقهور دست دشمن شدند، عمده‌ی علت این بود که مسئولان - پیشروان قافله‌ی ملت - شجاعت لازم، اعتماد به نفس لازم را نداشتند. گاهی در بین آحاد مردم عناصر مؤمن، فعال، فداکار، آماده‌ی به جانبازی هستند، منتها مسئولین و رؤسا وقتی خودشان این آمادگی را ندارند، نیروهای آنها هم از بین میرود و این ظرفیت هم نابود میشود. آن روزی که شهر اصفهان در دوره‌ی شاه سلطان حسین مورد غارت قرار گرفت و مردم قتل عام شدند و حکومت باعظمت صفوی نابود شد، خیلی از افراد غیور بودند که حاضر بودند مبارزه و مقاومت کنند؛ اما شاه سلطان حسین ضعیف بود. اگر جمهوری اسلامی دچار شاه سلطان حسین‌ها بشود، دچار مدیران و مسئولانی بشود که جرأت و جسارت ندارند؛ در خود احساس قدرت نمیکنند، در مردم خودشان احساس توانائی و قدرت نمیکنند، کار جمهوری اسلامی تمام خواهد بود.

نزدیکی با ملتهای مسلمان. ملتهای مسلمان عمق استراتژیک نظام جمهوری اسلامیاند. چرا تبلیغات عجیب و غریب آمریکائی و انگلیسی سعی میکنند بین ملتهای مسلمان با ملت ایران جدائی بیندازند؟ چرا؟ با مسئله‌ی قومیت، با مسئله‌ی سنی، شیعه؟ چون میدانند آنها عمق راهبردی و عمق استراتژیک جمهوری اسلامی محسوب میشوند. تکیه‌گاه یک ملت به عمق استراتژیک اوست. نمیخواهند ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی از این حمایت و طرفداریای که از او در کشورهای مختلف میشود - که البته بی‌نظیر هم هست - برخوردار باشد. شما در هیچ جا نمیبینید که در یک کشوری از رؤسای یک کشور دیگری، آحاد مردم - نه سیاسیون - تجلیل و احترام کنند؛ عکسشان را بلند کنند، نامشان را با هیجان بیاورند؛ جز جمهوری اسلامی. در کشورهای مسلمان هر جا بروید، آنجائی که رد پائی از جمهوری اسلامی هست، مردم نسبت به آن و نسبت به جمهوری اسلامی ابراز احساساتشان اینجوری است. دشمن این را نمیخواهد؛ دشمن نمیخواهد این ارتباط برقرار باشد. جمهوری اسلامی باید این را یکی از وظائف خودش بداند. این جزو آن شاخصهای اصلی است.

حالا شما نگاه کنید در این نوشتجات آدمهای یا کوته‌نظر - که خوشبینانه‌اش این است که بگوئیم کوته‌نظرند - یا اگر بدبینانه نگاه کنیم، مغرض و خائن، که از ارتباط جمهوری اسلامی با مردم لبنان، با مردم عراق، با مردم افغانستان، با مردم فلسطین، صریحاً و بارها انتقاد کرده‌اند و انتقاد میکنند. دیده‌اید شما، متأسفانه در مطبوعات ما و در بعضی از تریبونهای سیاسی، که این چیزها گفته میشود. این ضدیت با یکی از شاخصهای اساسی جمهوری اسلامی است. نه، جمهوری اسلامی منافع ملتهای مسلمان را منافع خودش میداند؛ با آن

:: برچسب‌ها: رهبر ، رهبر انقلاب ، مقام معظم رهبری ، بازخوانی ,
:: بازدید از این مطلب : 36

تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: آمانو درخواست جدیدی برای بازرسی از سایت‌های ایران ارایه نکرده است.
 

صالحیبه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از دیدار یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اظهار کرد:«بند تی» مشمول بازرسی خاصی نیست و تعهدات داوطلبانه‌ای است که ایران هم همیشه به آن متعهد است‌.

وی ادامه داد: راجع به «بند تی» همیشه صحبت شده و این موضوع روشنی است و آقای عراقچی هم مواضع ایران را به آژانس بیان کرده است.

صالحی در خصوص اظهارات مقامات روس پیرامون «بند تی»،افزود: وقتی این بند تدوین می‌شد، ملاحظات دیده شده و توافقات انجام شده بود و مانند هر بند دیگری که در برجام است طرف مقابل می‌خواهد بر اساس خواست خود آن را تفسیر کند مثلا می‌گوید غروب آفتاب را قبول نداریم و مشکلات دیگری هم دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا آمانو درخواست جدیدی برای بازرسی از سایت‌های ایران ارایه کرده است، گفت: وی درخواستی در این زمینه ندارند.

انتهای پیام/



:: برچسب‌ها: آمانو ، صالحی ، سازمان ، انرژی اتمی ,
:: بازدید از این مطلب : 54
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- رئیس مجمع نمایندگان استان ایلام از سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به این استان در هفته آینده خبر داد.
 

رئیس مجلس هفته آینده به ایلام سفر می‌کند/بازدید از پایانه مرزی مهرانبه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، سلام امینی از سفر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به استان ایلام خبر داد و گفت: در پی رایزنی‌های که از طریق نمایندگان استان ایلام صورت گرفت، مقرر شد هفته آینده که منتهی به اربعین است، رئیس مجلس سفری به این استان داشته باشد.

نماینده مردم ایلام، چرداول، ایوان، مهران، ملکشاهی و سیروان در مجلس شورای اسلامی، در بیان محور برنامه‌های سفر وی ادامه داد: قرار است شورای اداری استان ایلام با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوعات مربوط به مراسم اربعین تشکیل شود، همچنین دکتر لاریجانی در این سفر از پایانه مرزی مهران بازدید می‌کند.

رئیس مجمع نمایندگان ایلام در مجلس شورای اسلامی آنطور که خانه ملت نقل کرده است، تاکید کرد: بی‌تردید در این سفر بیشتر به طرح مباحثی پیرامون موضوعات مربوط به اربعین و مسائل و مشکلات مربوط به زیر ساخت‌ها خواهیم پرداخت.

انتهای پیام/



:: برچسب‌ها: سلام امینی ، نماینده ایلام ، اربعین ، لاریجانی ,
:: بازدید از این مطلب : 62
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- برای خرید لپ‌تاپ 15 اینچی لنوو مدل Ideapad 500 – C باید 2 میلیون و699 هزار تومان هزینه کرد.
 

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، قیمت لپ‌تاپ‌های بازار بسته به مدل، حافظه داخلی، کارایی و ... متفاوت است.

قیمت برخی از پرفروش‌ترین لپ‌تاپ‌های بازار به شرح زیر است:

لپ‌تاپ‌های پر فروش بازار را بشناسید+ جدول



:: برچسب‌ها: لپ تاپ ، لپ تاپ لنوو ، لپ تاپ های بازار ، هزینه خرید لپ تاپ ,
:: بازدید از این مطلب : 46
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- انار یکی از میوه‌هایی است که پژوهش‌های بسیاری در زمینه فواید ضد سرطانی آن انجام شده است. به نظر می‌رسد این میوه می‌تواند به پیشگیری از علائم سرطان کمک کند.
 
۱۲ معجزه شگفت انگیز در این میوه پاییزیبه گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، در حال حاضر، سرطان به عنوان یکی از مرگبارترین بیماری‌ها در جهان شناخته می‌شود. این در شرایطی است که بهترین دارو برای درمان این بیماری همچنان به طور دقیق شناسایی نشده است. از این رو، پژوهش‌های بسیاری تمام تلاش خود را بر یافتن راه حلی پزشکی برای این شرایط معطوف کرده اند. چه به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان و یا حتی درمان بیماران مبتلا به این بیماری، امید بسیاری وجود دارد که دیر یا زود سرطان قابل درمان یا قابل پیشگیری باشد.

انار یکی از میوه‌هایی است که پژوهش‌های بسیاری در زمینه فواید ضد سرطانی آن انجام شده است. به نظر می‌رسد این میوه می‌تواند به پیشگیری از علائم سرطان کمک کند. از این رو، دانشمندان در پی یافتن بهترین روش برای بهره‌مندی از فواید این میوه به عنوان یک ابزار ضد سرطان هستند.

انار میوه‌ای شگفت انگیز است که یک عدد از آن می‌تواند تا ۱،۴۰۰ دانه را نیز در خود جای دهد. هند و ایران دو کشور مطرح در زمینه صادرات انار هستند.

ارزش تغذیه‌ای انار

در فهرست زیر ارزش تغذیه‌ای انار در هر ۸۷ گرم ارائه شده است:

کالری: ۷۲ کالری
چربی کل: ۱ گرم
چربی اشباع: ۰.۱ گرم
کلسترول: ۰ میلی گرم
سدیم: ۳ میلی گرم
پتاسیم: ۲۰۵ میلی گرم
کربوهیدارت: ۱۶ گرم
فیبر غذایی: ۳.۵ گرم
قند: ۱۲ گرم
پروتئین: ۱.۵ گرم
کلسیم: ۹ گرم
آهن: ۱.۵ گرم
منیزیم: ۲.۴ گرم
ویتامین B۶: ۴.۳ گرم
ویتامین C: ۱۳ گرم
انار و سرطان

انار ویژگی‌های ضد سرطانی ارائه می‌کند. چند دلیل برای این موضوع وجود دارند.

انار حاوی پلی فنول‌ها است. از این رو، انار یک منبع آنتی اکسیدانی خوب در نظر گرفته می‌شود. آنتی اکسیدان‌ها در زمینه مبارزه با رادیکال‌های آزاد که موجب آسیب سلولی می‌شوند، موثر عمل می‌کنند. رادیکال‌های آزاد یکی از دلایل شکل گیری سلول‌های سرطانی هستند. از این رو، نابودی رادیکال‌های آزاد در بدن به معنای پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی است.

انار سرشار از ویتامین C. است و از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ و نگهداری از آن کمک می‌کند. اگر سیستم ایمنی عملکرد درستی داشته باشد، سلول‌های سرطانی توانایی رشد در بدن را نخواهند داشت. در نتیجه، انار گزینه خوبی برای پیشگیری از سرطان است.

برخی مطالعات نشان داده اند که انار حاوی الاجیتانین‌ها است، که می‌توانند رشد سلول‌های سرطانی را کند کنند و از توزیع سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می‌کنند. ویژگی‌های ضد سرطانی انار می‌تواند مرگ سلول سرطانی را از طریق مسدود کردن مسیر دریافت مواد مغذی توسط آن‌ها برنامه ریزی کند.

انار حاوی تانن و آنتوسیانین‌ها است، که به عنوان عواملی ضد تومور شناخته شده اند. انار تکثیر سلولی را کاهش می‌دهد و به بازتولید سلول‌های خوب کمک می‌کند. از این رو، تکثیر سلول‌های سرطانی در بدن انسان می‌تواند محدود شود و سلول‌های سالم جایگزین آن‌ها شوند.

دیگر فواید سلامت مصرف انار

جدا از ویژگی‌های ضد سرطانی، انار فواید سلامت دیگری را نیز ارائه می‌کند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C. موجود در انار به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک می‌کند و از ابتلا به بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.
ضد پیری

انار به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. از این رو، مصرف این میوه فواید ضد پیری ارائه می‌کند. انار به کاهش چین و چروک‌های پوست کمک می‌کند و در نتیجه نشانه‌های افزایش سن و پیری را محدود می‌کند.

ضد افسردگی

روغن اساسی انار می‌تواند احساس خوشایندی را در انسان شکل دهد و همچنین موجب آرامش ذهن شود. در نتیجه، این ماده به عنوان یک عامل ضد افسردگی کار می‌کند. روغن اساسی انار به ر‌هایی از استرس و شکل گیری احساس آرامش در فرد کمک می‌کند.

حفظ سلامت پوست

برخی پژوهش‌ها نشان داده اند که انار برای پوست انسان نیز خوب است. مصرف این میوه به بازسازی پوست آسیب دیده کمک می‌کند. از این رو، انار برای درمان درماتیت‌ها و تسکین آکنه مناسب است.

حفظ سلامت مو

ویتامین‌های موجود در انار به تقویت موی سر کمک می‌کنند و همچنین مصرف این میوه می‌تواند به درخشش مو کمک کند.

پیشگیری از بیماری قلبی عروقی

انار می‌تواند به پیشگیری از تشکیل پلاک در دیواره رگ‌های خونی کمک کند. از این رو، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کاهش می‌یابد و احتمال مواجهه با مواردی مانند سکته مغزی یا حمله قلبی کمتر می‌شود.

پیشگیری از دیابت

انار به کاهش قند خون کمک می‌کند. در نتیجه، این میوه می‌تواند درمانی طبیعی برای بیماران مبتلا به دیابت باشد.
کاهش فشار خون

برخی مطالعات نشان داده اند که انار به کاهش فشار خون سیستولیک کمک می‌کند. این کار با جلوگیری از فعالیت آنزیم مبدل آنژیوتانسین انجام می‌شود. در نتیجه، مصرف انار به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

حفظ سطوح کلسترول

اسید پونیسیک موجود در انار به عنوان یک کاهنده کلسترول بد خون (LDL) و تری گلیسیرید عمل می‌کند. افزون بر این، این ماده تولید کلسترول خوب (HDL) را تحریک می‌کند.

کاهش وزن

برخی افراد انار را به واسطه فواید آن در زمینه کاهش وزن مصرف می‌کنند. انار به تسریع آهنگ سوخت و ساز و چربی سوزی در بدن کمک می‌کند.

بهبود دستگاه گوارش

ویتامین B. موجود در انار به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. بر همین اساس، مصرف این میوه کارایی دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

تسکین اسهال

انار می‌تواند به عنوان یک عامل ضد باکتری عمل کند. بر همین اساس، این میوه می‌تواند به درمان اسهال کمک کند. افزون بر این، انار درد شکمی را به واسطه توانایی در تحریک اعصاب کاهنده درد تسکین می‌دهد.

عوارض جانبی مصرف انار

برای بیشتر افراد مصرف انار بی خطر است. اما برای برخی مصرف این میوه می‌تواند موجب شکل گیری عوارض جانبی شود.

افرادی که دارای سابقه آلرژی هستند باید در زمینه مصرف انار محتاط باشند. مصرف این میوه می‌تواند موجب شکل گیری واکنشی آلرژیک، مانند خارش، تورم و آسم شود.

استفاده از ریشه انار به واسطه محتوای سمی آن بی خطر نیست. در نتیجه، باید از این کار پرهیز کرد.

زنان باردار و آن‌هایی که به فرزند خود شیر می‌دهند باید پیش از مصرف انار با پزشک خود مشورت کنند. شواهدی در این زمینه که مصرف انار برای این افراد بی خطر یا خطرناک است، وجود ندارند و پژوهش‌ها تنها به این نکته اشاره داشته اند که آب انار برای مصرف توسط زنان باردار بی خطر است.

از آنجایی که انار توانایی کاهش فشار خون را دارد باید از مصرف بیش از اندازه آن، به ویژه توسط افرادی که فشار خون پایین دارند، پرهیز کرد. این کار می‌تواند موجب سرگیجه و حالت تهوع شود، زیرا فشار خون به ناگاه افت می‌کند.

مصرف انار ممکن است با برخی دارو‌ها تداخل ایجاد کند. از این رو، پیش از مصرف توصیه می‌شود با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.
 
منبع:عصر ایران
 


:: برچسب‌ها: معجزه ، شگفت انگیز ، میوه ، پاییز ,
:: بازدید از این مطلب : 44
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

برگزاری میزان- واژگونی دکل نفتی در خوزستان و آتش سوزی 4 کشته برجای گذاشت.

 

4 کشته در حادثه آتش سوزی و واژگونی دکل نفتی در خوزستانیک منبع اگاه در هلال احمر خوزستان در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، اظهار داشت: ساعتی قبل حادثه در دکل 95 میدان نفتی رگ سفید، رخ داد و دکل حفاری واژگون شد. 

وی ادامه داد: در حال حاضر بالگردها و خودروهای امدادی در محل حادثه بین امیدیه و دیلم حضور دارند. 

این منبع اگاه تاکید کرد: 4 نفر تاکنون در این حادثه جان خود را از دست داده اند که گفته می شود رامهرمزی هستند.



:: برچسب‌ها: دکل نفتی , خوزستان , حادثه ,
:: بازدید از این مطلب : 52
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

ئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا گفت:توصیه می‌شودقبل ازمسافرت اطلاعات ذخیره شده درگوشی تلفن همراه خود رابه سایر ابزارهای ذخیره‌سازی منتقل وحتی الامکان در لوح‌های فشرده ذخیره کنند.

به گزارش مشرق، سرگرد مهدی شکیب با تاکید بر عدم لزوم نگهداری اطلاعات مهم در دستگاه تلفن همراه گفت: ذخیره‌سازی اطلاعات در رسانه‌های قابل حمل از مهمترین مباحثی است که می‌تواند موجبات سوءاستفاده افراد سودجو را فراهم کند براین اساس اطلاعات شخصی و محرمانه گوشی‌های همراه تهدید برای مسافران زیارتی است.

وی ادامه داد: متاسفانه نمونه پرونده‌های بسیاری در پلیس فتا با همین موضوع تشکیل و رسیدگی شده است که ویژگی مشترک اغلب آنها وجود اطلاعات مهم و خصوصی در گوشی‌های تلفن همراه و تبلت‌ها بوده که در پی سرقت یا مفقود شدن گوشی، تصاویر و فیلم‌های خصوصی کاربران سر از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در آورده است.

وی ادامه داد: مهم نیست گوشی تلفن همراه شما دارای چه قیمت یا چه برندی باشد، مهم اطلاعاتی است که شما در گوشی تلفن همراه خود نگهداری می‌کنید. تصور کنید فردی غریبه و ناشناس به این اطلاعات دسترسی داشته باشد، در این صورت است که این اطلاعات تبدیل به ابزاری برای سوءاستفاده از شما خواهند شد.

وی پسوردگذاری روی دستگاه و کارت‌های حافظه را بسیار مهم دانست و گفت: انتخاب رمز های عبور قوی و پیروی از الگوهای رمز نگاری مناسب از جمله اقدامات پیشگیرانه در زمینه حفاظت از اطلاعات است. در این صورت حتی اگر گوشی شما مفقود و یا به سرقت برود دسترسی افراد سودجو به اطلاعات شما محدودتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در طول سفر بلوتوث، شیریت، زاپیا و هرگونه نرم افزار ‌تبادل داده را خاموش و غیر فعال نمائید، تاکید کرد: از دریافت فایل از این طریق خودداری کنند. چرا که احتمال آلوده بودن این فایل‌ها به نرم افزارهای مخرب و جاسوسی وجود دارد.

سرگرد شکیب با بیان اینکه از در اختیار گذاشتن گوشی خود به افراد غریبه و ناشناس خودداری کنید، گفت: این افراد می‌توانند از گوشی شما یا شماره شما سوء استفاده کنند و برای شما دردسر ایجاد کنند. در صورتی که گوشی شما مفقود شد و با شما تماس گرفتند برای تحویل گوشی حتما مراتب را به نمایندگان کاروان و پلیس در میان بگذارید.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری تاکید کرد: حتما حافظه گوشی خود را تخلیه نمائید و تنظیمات آنرا به تنظیمات اولیه کارخانه برگردانید. شماره سریال گوشی خود را در طول سفر به همراه داشته باشید تا در صورت سرقت و یا مفقود شدن گوشی بتوانید اقدامات پیگیری را راحت تر انجام دهید.

سرگرد شکیب در انتها از کاربران درخواست کرد با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir و ثبت نظرات و انتقادات خود ما را در بالا بردن امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران یاری کنند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق لینک مرکز فوریت های سایبری گزینه ثبت گزارش مردمی با در میان بگذارند.

منبع: مهر


:: برچسب‌ها: پلیس فتا , اربعین , زائران ,
:: بازدید از این مطلب : 44
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

به گزارش مشرق،  محسن رضایی در صفحه توئیتر خود نوشت: اقتصاد امن یعنی قطع دست ویژه خواران بی خاصیت و ورود مردم و نیروهای خلاق به اقتصاد.



:: برچسب‌ها: اقتصاد , محسن رضایی , امنیت ,
:: بازدید از این مطلب : 56
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

نمایندگان مجلس در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی شعار مرگ بر آمریکا سردادند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه رای اعتماد به وزاری پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری و نیرو در حالی امروز (یکشنبه 7 آبان)در صحن پارلمان و با سخنان حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد که سخنان وی به خصوص در بخش پایانی ارتباط چندانی به دفاع از وزرای پیشنهادی نداشت و وی بیشتر پیرامون دفاع از برجام و نیز نقض عهدهای آمریکا در اجرای آن اشاره کرد.

براساس این گزارش نمایندگان مجلس هنگام سخنرانی رئیس جمهور درباهر نقض عهد آمریکا در روند اجرای برجام با سردادن شعار الله‌اکبر و مرگ بر آمریکا حمایت خود را از سخنان روحانی اعلام کردند.



:: برچسب‌ها: رای اعتماد , مجلس , مرگ برامریکا ,
:: بازدید از این مطلب : 60
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

آسیب‌هایی که وزیر آموزش و پرورش درباره‌شان حرف می‌زد بسیار علنی و بی‌پرده ظاهر شد ‌در اصفهان، از روی یک پل و از میان افکار دو دختر نوجوان، همان‌ها که دل به ارتفاع زدند،که یکی‌شان در دم جان باخت.

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛آسیب‌هایی که وزیرآموزش و پرورش درباره‌شان خیلی سربسته حرف می‌زد، این بار با فاصله‌ای اندک، بسیار علنی و بی‌پرده ظاهر شد، پیش چشم همه، ‌در اصفهان، از روی یک پل ماشین‌رو و از میان افکار دو دختر نوجوان، همان‌ها که دل به ارتفاع و سقوط زدند، که یکی‌شان در دم جان باخت و دیگری حالش بد است، خیلی وخیم.

پلیس گفت این دو تحت تاثیر بازی مجازی نهنگ آبی بوده‌اند؛ همان چالش نهنگ روسی که مسئولان دولتی آمدنش به کشور را تکذیب می‌کردند و گمانشان این بود که نوجوانان و جوانان ایرانی مقابلش مصون‌اند.

خبر این است که نه فقط نهنگ آبی که آسیب‌ها از ریز و درشت خیلی وقت است حریم نوجوانی و جوانی را شکسته و شده بخشی از زندگی، آسیب‌هایی که در گزارش‌های رسمی آموزش و پرورش با این واژه‌ها ازآن یاد می‌شود: رفتارهای پرخطر، بزهکاری، انحرافات اخلاقی، اختلالات روانی، آسیب‌های نوپدید و گرایش به دخانیات، مصرف موادمخدر، خودکشی، خشونت و…

از خودزنی تا وهابیت و نئونازیسم

روایت‌هایشان تلخ اما واقعی است. اینها به چشم دیده‌اند و نفس به نفس دانش‌آموزان آسیب‌دیده ایستاده‌اند که یا روح خود را به شیطان فروخته‌اند و شده‌اند شیطان‌پرست یا تغییر دین و مذهب داده‌اند و شده‌اند مروج عرفانی کاذب، یکی از مهره‌های کم سن و سال در حلقه‌های پر زور و نفوذ باورهای پوشالی.

«م.ا» از مدیران مدارس تهران است، تقریبا شمال شهر، می‌گوید دانش‌آموزی داشته که نئونازیست بوده و هوادار فاشیسم. دانش‌آموزی نیز داشته که روی دست‌هایش با تیغ خط می‌انداخت و به خود زخم می‌زد، یک جور خسته از خود، دلزده از خویشتن.

او دانش‌آموزان دختری را نیز دیده که ادعای نیابت امام زمان دارند یا دانش‌آموزانی را که با جمع‌های شیطان‌پرستی حشر و نشر می‌کنند و حتی دانش‌آموزانی که مذهبشان را کرده‌اند وهابی و از سردسته‌هایشان آپارتمان‌های رایگان گرفته‌اند.

شبیه این حوادث را حجت‌الاسلام حامد حیدری نیز روایت می‌کند که کارشناس مذهبی است و معلم پرورشی هشت مدرسه دخترانه.

او برای ما از چند دانش‌آموزش می‌گوید که روزی آستین‌هایشان را بالا زده‌اند و به او نشان داده‌اند که به خود زخم زده‌اند؛ زخمی برای مجازات. او از دو دانش‌آموزی نیز می‌گوید که درگیر رابطه با محارم بوده‌اند و همچنین از بی‌شمار دانش‌آموزی که به این معلم روحانی و شوخ‌طبع اعتماد می‌کنند و کانال‌های تلگرامی را نشانش می‌دهند که مسئول شست‌وشوی مغزی نوجوانان است.

این روایت‌ها تلخ اما واقعی است؛ حوادثی که بیخ گوشمان رخ می‌دهد، حتی زیر سقف خانه‌هایمان که البته از آن بی‌خبریم یا اگر بی‌خبر نیستیم، مقابلشان خلع سلاحیم؛ رویدادهایی که کودکی و نوجوانی چند نسل را مفت هدر می‌دهند.

پدر، مادر! ما مقصریم

بعضی‌ها می‌گویند مدرسه، بعضی دیگر هم می‌گویند خانواده و هر دو می‌خواهند مقصر را پیدا کنند وقتی کودکی یا نوجوانی به بیراهه می‌رود. اگر به تحلیل دکتر آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودک و نوجوان باشد همه تقصیرها به گردن خانواده است؛ به این دلیل که خانواده نخستین جایی است که کودک در آن چشم باز می‌کند و جسم و ذهنش در آن می‌بالد.

او به ما توضیح می‌دهد که وقتی خانواده‌ها با فرزندان ارتباط مطلوبی ندارند، وقتی به آنها شخصیت نمی‌دهند و وقتی کودکی را بزرگ می‌کنند که هیچ ویژگی منحصر به فردی، هنری یا توانی مخصوص به خود ندارد، ‌چیزی که بتواند به آن ببالد و با آن عرض‌اندام کند آن وقت چه توقع است که این فرزند وقتی به نوجوانی رسید، درگیر آسیب‌ها و انحراف‌ها نشود.

این روان‌شناس، به نوجوانی می‌گوید دوره‌ای عجین شده با تفکر انقلابی، برهه‌ای ویژه پوست‌اندازی و زمانی برای رسیدن به استقلال که اگر در آن ارتباط خانواده و فرزند مبتنی باشد، بر دلبستگی‌های عمیق و ارتباطات دوستانه، خوب و کم‌خطر سپری می‌شود.

دکتر اناری البته خوب می‌داند که گاهی خانواده‌ها هرچه رشته‌اند پنبه می‌شود و نوجوانشان تحت تاثیر همسالان به بیراهه می‌روند. او برای این وضع هم دوایی دارد و می‌گوید خانواده‌ها باید نسبت به هرگونه تغییر رفتار، به هم ریختن ریتم خواب فرزندان، از اشتها افتادنشان، استفاده بیش از اندازه آنها از تلفن همراه، افت تحصیلی یا غیبتشان از مدرسه حساس باشند و پیگیر شوند تا انحراف و اختلال و آسیب را در همان نطفه بشناسند و متوقف کنند.

اما محمد الهی، از کارشناسان آموزشی به ما می‌گوید نه فقط خانواده‌ها که حتی بسیاری از اولیای مدرسه نیز چنین توجهی ندارند و حتی نشانه‌های رفتاری و اخلاقی در نوجوان که حاکی است از منحرف شدن از مسیر درست را نمی‌شناسند.

حجت‌الاسلام حیدری اما ضمن تائید این چالش‌ها دستی به سمت خود و هم‌صنفانش (و البته خانواده‌ها) می‌گیرد و می‌گوید اگر آنها که مسئول ترویج و تبلیغ باورهای دینی هستند از آموزش سطحی دین به آموختن عمقی آن چرخش می‌کردند یا به شبهات دینی کودکان و نوجوانان پاسخ‌های قانع‌کننده می‌دادند و برایشان استدلال می‌آوردند حتما کمتر از امروز با چالش عرفان‌های کاذب و انحراف‌های اعتقادی دست به گریبان بودیم. او ابایی ندارد از این‌که بگوید درعین بی‌خبری بسیاری از خانواده‌ها و کادر آموزشی مدرسه، سرهای بسیاری از دانش‌آموزان در گوشی‌های همراه و فضاهای مجازی و کانال‌هایی است که افکار ضاله را تبلیغ می‌کنند و نرم نرمک برای خود هوادار می‌تراشند.

منبع:جام جم



:: برچسب‌ها: نهنگ آبی , نوجوانان , آسیب های اجتماعی ,
:: بازدید از این مطلب : 41
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

غربی‌ها آنقدر از مقاومت ترسیده‌اند که حتی نمی‌خواهند نام قهرمانان و اسطوره‌های مقاومت باقی بماند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یکی از تلاش های غرب در مقابله با کشورهای اسلامی هجوم فرهنگی به این کشورها برای تغییر هویت اسلامی و ملی آنها است. پس از انتفاضه دوم، غربی ها تلاش کردند با ورود به عرصه فرهنگ و اجتماع فلسطین فرهنگ یک ملت را دگرگون کنند. امروز کشورهای مختلف اروپایی، اقدام به تأسیس مؤسسات فرهنگی در کرانه باختری رود اردن کرده اند و خدمات فرهنگی غربی به شهروندان فلسطینی ارائه می کنند. این مؤسسات علاوه بر خدماتی که ارائه می کنند اقدام به حمایت مالی از نهادها و فعالیت های فرهنگی مورد تأیید خودشان نیز می کنند. حمایت هایی که با جهت گیری غربی تلاش در حذف فرهنگ مقاومت و مبارزه در فلسطین دارد.

بلژیک؛ در مسیر مقاومت زدایی

طی روزهای گذشته کشور بلژیک اعلام کرد، حمایت مالی خود را از مدرسه‌ای ابتدایی در روستای بیت عوا در استان الخلیل فلسطین قطع خواهد کرد مگر اینکه مسئولان این مدرسه و وزارت آموزش و پرورش تشکیلات خودگردان نام این مدرسه را که به نام زن مبارز فلسطینی «دلال المغربی» است تغییر دهند. این مدرسه 5 سال پیش تأسیس شده است و از روز نخست نامش مدرسه «دلال المغربی» بوده است.

ایهود باراک، در حال کشیدن پیکر دلال المغربی روی زمین پس از شهادت

دلال المغربی کیست؟

زن مبارز 20 ساله فلسطینی که در سال 1978 طی یک عملیات استشهادی علیه صهیونیست ها به شهادت رسید. دلال الالمغربی به همراه گروهی از مبارزان فلسطینی که به «مجموعه دیر یاسین» مشهور بودند وارد سرزمین های اشغالی شدند. این عملیات را خلیل الوزیر طراحی کرد و قرار بود دلال المغربی به همراه 10 مبارز فلسطینی پس از ورود به حیفا از طریق ساحل، وارد یک اتوبوس نظامی - که از حیفا به تل آویو می رفت- شوند و پس از آن از طریق همین اتوبوس نظامی وارد تل آویو و ساختمان کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) شوند و آنجا را منفجر کنند. این عملیات با وجود آنکه به هدف نهایی خود نرسید و با شکست روبرو شد اما موجب به هلاکت رسیدن 35 نظامی صهیونیست شد و دلال المغربی و تیم همراهش نیز به شهادت رسیدند.

پیکر دلال المغربی که یکی از اسطوره های فلسطینی به حساب می آید به خانواده وی تحویل داده نشد. در سال 2008 در جریان مبادله اسرای حزب الله با رژیم صهیونیستی، مقرر شده بود پیکر دلال المغربی نیز تحویل داده شود اما آزمایش های DNA مشخص کرد صهیونیست ها با خدعه ، پیکر وی را تحویل نداده اند. لذا با وجود گذشت 40 سال از شهادتش هنوز مزاری ندارد.

تلاش برای حذف نام دلال المغربی در فلسطین

نروژ پیش گام بلژیک

اقدام دولت بلژیک برای تغییر نام مدرسه فلسطینی در حالی اتفاق می افتد که 2 ماه قبل نیز کشور نروژ حمایت مالی خود را از یک مرکز فرهنگی در روستای «برقة» در شمال نابلس در کرانه باختری به دلیل اینکه نام این مرکز فرهنگی به نام شهید «دلال المغربی» بود، قطع کرده بود. مرکزی که به آموزش های اجتماعی برای زنان اختصاص داشت.

پس از انتشار این خبر شهردار بیت عوا اعلام کرد دولت بلژیک تا کنون حمایت مالی خود از 25 مدرسه فلسطینی در کرانه باختری را به دلیل آنکه نام «دلال المغربی» بر آنها گذاشته اند قطع کرده است.

دانمارک، ابزار دست صهیونیست‌ها

در همین راستا روزنامه صهیونیستی هاآرتص دو ماه قبل نوشت، به درخواست بنیامین نتانیاهو دولت دانمارک خواستار تهیه فهرستی از مؤسسات مردم نهاد فلسطینی شده است که دولت دانمارک از آنها حمایت مالی می کند. وزیر امور خارجه دانمارک طی دیدار با نتانیاهو فهرستی از این مؤسسات را از نخست وزیر رژیم صهیونیستی دریافت کرده بود. نتانیاهو از وزیر دانمارکی خواسته بود به دلیل آنکه این مؤسسات فلسطینی با جنبش بایکوت رژیم صهیوینستی () همکاری می کنند آنها را از فهرست کمک هایش خارج کند.

جمع بندی

تلاش صهیونیست ها برای حذف نام مبارزان فلسطینی و اعمال فشار بر فلسطینیان مبارز برای اینکه از هر نوع مبارزه دست بردارند نشان دهنده این است که چقدر صهیونیست ها از مبارزه و مقاومت می ترسند. لذا اقداماتی از این دست تنها یک نتیجه برای اذهان آزادگان باقی می گذارد و آن اینکه مبارزه و مقاومت تنها راه شکست غرب و صهیونیست ها در فلسطین و اقصی نقاط جهان است. و این امری است که تاریخ مقاوم آن را اثبات کرده است.

انتهای پیام/



:: برچسب‌ها: زن , مقاومت , فلسطین , مبارز ,
:: بازدید از این مطلب : 59
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی دستورات مهمی را در خصوص اجرای برجام ابلاغ فرمودند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامه‌ای به حجه الاسلام روحانی رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی امنیت ملی، با اشاره به بررسی‌های دقیق و مسئولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورای‌عالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۱۹/۵/۹۴ شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.

متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای روحانی

رئیس جمهور اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیت ملی دامت توفیقاته

با سلام و تحیت،

اكنون كه موافقتنامه‌ی موسوم به برجام پس از بررسی‌های دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی؛ كمیسیون ویژه و دیگر كمیسیون‌ها و نیز در شورای عالی امنیت ملی سرانجام از مجاری قانونی عبور كرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است، لازم می‌دانم نكاتی را یادآور شوم تا جنابعالی و دیگر دست‌اندركاران مستقیم و غیرمستقیم آن، فرصت‌های كافی برای رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه‌ی كشور در اختیار داشته باشید.

۱ ـ پیش از هر چیز لازم می دانم از همه‌ی دست‌اندركاران این فرآیند پرچالش، در همه‌ی دوره‌ها

از جمله: هئیت مذاكره كننده‌ی اخیر كه در توضیح نقاط مثبت و در اصل تثبیت آن نقاط همه‌ی سعی ممكن خود را به كار بردند، و نیز از منتقدانی كه با ریزبینی قابل تحسین، نقاط ضعف آن را به همه‌ی ما یادآور شدند و مخصوصاً از رئیس و اعضاء كمیسیون ویژه‌ی مجلس و نیز از اعضای عالی مقام شورای عالی امنیت ملی كه با درج ملاحظات مهم خود برخی از نقاط خلاء را پوشش دادند، و سرانجام از رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی كه با تصویب طرحی محتاطانه، راه درست اجرا را به دولت ارائه كردند، و نیز از رسانه‌ی ملی و نویسندگان مطبوعات كشور كه با همه‌ی اختلاف نظرها در مجموع، تصویر كاملی از این موافقتنامه در برابر افكار عمومی نهادند، قدردانی خود را اعلام دارم. این مجموعه‌ی پر حجم كار و تلاش و فكر در مسأله‌ئی كه گمان می‌رود از جمله‌ی مسائل به یاد ماندنی و عبرت‌آموز جمهوری اسلامی باشد، در خور تقدیر و مایه‌ی خرسندی است. به همین دلیل با اطمینان می‌توان گفت كه پاداش الهی برای این نقش آفرینی‌های مسئولانه، مشتمل بر نصرت و رحمت و هدایت ذات حضرت حق خواهد بود ان‌شاءالله، زیرا وعده‌ی نصرت الهی در برابر نصرت دین او تخلف ناپذیر است.

۲ ـ جنابعالی با سابقه‌ی چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی طبعاً دانسته‌اید كه دولت ایالت امریكا در قضیه‌ی هسته‌ای و نه در هیچ مسأله‌ی دیگری، در برابر ایران رویكردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل كند. اظهارات رئیس جمهور امریكا در دو نامه به این جانب مبنی بر اینكه قصد براندازی جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرفداریش از فتنه‌های داخلی و كمك مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله نظامی ـ و حتی هسته‌ای كه می‌تواند به كیفر خواست مبسوطی علیه وی در دادگاه‌های بین‌المللی منتهی شود ـ پرده از نیت واقعی سران آمریكا برداشت. صاحبنظران سیاسی عالم و افكار عمومی بسیاری از ملت‌ها به وضوح تشخیص می‌دهند كه عامل این خصومت تمام‌نشدنی، ماهیت و هویت جمهوری اسلامی ایران است كه برخاسته از انقلاب اسلامی است. ایستادگی بر مواضع بر حق اسلامی در مخالفت با نظام سلطه و استكبار، ایستادگی در برابر زیاده طلبی و دست‌اندازی به ملت‌های ضعیف، افشای حمایت امریكا از دیكتاتوری‌های قرون وسطائی و سركوب ملت‌های مستقل، دفاع بی‌وقفه از ملت فلسطین و گروه‌های مقاومت میهنی، فریاد منطقی و دنیاپسند بر سر رژیم غاصب صهیونیست، قلم‌های عمده‌ئی را تشكیل می‌دهند كه دشمنی رژیم ایالات متحده امریكا را بر ضد جمهوری اسلامی، برای آنان اجتناب ناپذیركرده است. و این دشمنی تا هنگامی كه جمهوری اسلامی با قدرت درونی و پایدار خود، آنان را مأیوس كند ادامه خواهد داشت.

چگونگی رفتار و گفتار دولت امریكا در مسأله‌ی هسته‌ای و مذاكرات طولانی و ملال‌آور آن، نشان داد كه این نیز یكی از حلقه‌های زنجیره‌ی دشمنی عنادآمیز آنان با جمهوری اسلامی است. فریبكاری آنان در دوگانگی میان اظهارات اولیه‌ی آنان كه با نیت قبول مذاكره‌ی مستقیم از سوی ایران انجام می‌شد، با نقض عهدهای مكرّر آنان در طول مذاكرات دوساله و همراهی آنان با خواسته‌های رژیم صهیونیستی و دیپلوماسی زورگویانه‌ی آنان در رابطه با دولت‌ها و مؤسسات اروپائی دخیل در مذاكرات، همه نشان دهنده‌ی آن است كه ورود فریبكارانه‌ی آمریكا در مذاكرات هسته‌ای، نه با نیت حل و فصل عادلانه، كه با غرض پیشبرد هدف‌های خصمانه‌ی خود درباره‌ی جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
بی شك حفظ هوشیاری نسبت به نیّات خصمانه دولت آمریكا و ایستادگی‌هایی كه بر اثر آن در طول مسیر مذاكرات از سوی مسئولان جمهوری اسلامی به كار رفت، توانست در موارد متعدّدی از ورود زیان‌های سنگین جلوگیری كند.
با این حال محصول مذاكرات كه در قالب برجام شكل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری و موارد متعددی است كه در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه، ‌ می‌تواند به خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده‌ی كشور منتهی شود.

۳ـ بندهای نه‌گانه قانون اخیر مجلس و ملاحظات ده‌گانه‌ی ذیل مصوبه‌ی شورای عالی امنیت ملی، حاوی نكات مفید و مؤثر است كه باید رعایت شود، با این حال برخی نكات لازم دیگر نیز هست كه همراه با تأكید بر تعدادی از آنچه در آن دو سند آمده است، ‌ اعلام می‌گردد.

اولاً: از آنجا كه پذیرش مذاكرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام‌های ایران موكول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و كافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، تدارك شود، كه از جمله‌ی آن اعلام كتبی رئیس‌جمهور امریكــا و اتحادیه‌ی اروپا مبنی بر لغو تحریم‌ها است. در اعلام اتحادیه‌ی اروپا و رئیس‌جمهور امریكا باید تصریح شود كه این تحریم‌ها به‌كلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌كه ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به منزله‌ی نقض برجام است.

ثانیاً: در سراسر دوره‌ی ۸ ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تكراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یك از كشورهای طرف مذاكرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند ۳ مصوبه‌ی مجلس اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف كند.

ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد كه آژانس پایان پرونده‌ی موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام نماید.

رابعاً: اقدام در مورد نوسازی كارخانه‌ اراك با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد كه قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین كافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.

خامساً: معامله‌ی اورانیوم غنی‌ شده‌ی موجود در برابر كیك زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد كه قرارداد مطمئن در این‌ باره همراه با تضمین كافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور باید به‌ تدریج و در دفعات متعدد باشد.

سادساً: مطابق مصوبه‌ی مجلس،  طرح و تمهیدات لازم برای توسعه‌ی میان‌مدت صنعت انرژی اتمی كه شامل روش پیشرفت در مقاطع مختلف از هم‌اكنون تا ۱۵ سال و منتهی به ۱۹۰ هزار سو است، ‌ تهیه و با دقت در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود. این طرح باید هرگونه نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام را برطرف كند.

سابعاً: سازمان انرژی اتمی، ‌تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا به‌گونه‌ای ساماندهی كند كه در پایان دوره‌ی ۸ ساله هیچ كمبود فناوری برای ایجاد غنی‌سازی مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.

ثامناً: توجه شود كه موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاكرات است.

تاسعاً: وجود پیچیدگی‌ها و ابهام‌ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلفات و فریبكاری در طرف مقابل بویژه امریكا، ایجاب می‌كند كه یك هیئت قوی و آگاه و هوشمند برای رصد پیشرفت كارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، ‌ تشكیل شود. تركیب و وظائف این هیئت باید در شورای عالی امنیت ملی تعیین و تصویب شود.

با توجه به آنچه ذكر شد، مصوبه‌ی جلسه ۶۳۴ مورخ ۱۳۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی با رعایت موارد یاد شده تأیید می‌شود.

در خاتمه همان‌طور كه در جلسات متعدد به آن جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد كرده‌ام، رفع تحریم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران كار لازمی است، لیكن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات كنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه‌ جانبـه‌ی اقتصاد مقـاومتی میسر نخـواهد شـد. امیـد است كه مراقبت شود كه این مقصود با جدیت تمام دنبــال شود و بخصوص به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمائید كه وضعیت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویه نینجامد، و بخصوص از وارد كردن هرگونه مواد مصرفی از امریكا جداً پرهیز شود.

توفیقات جنابعالی و دیگر دست‌اندركاران را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.
 

سیّدعلی خامنه‌ای
۲۹/مهرماه/94



:: برچسب‌ها: باز خوانی , نامه رهبر انقلاب , برجام ,
:: بازدید از این مطلب : 36
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rf
خبرگزاری میزان- رئیس جمهور گفت: مرحوم حاج‌آقا مصطفی به‌عنوان امید همه انقلابیون بود و در انقلاب و نهضت ما هم از جایگاه ممتاز و ویژه‌ای برخوردار بود.
 

روحانیبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی  امروز (دوشنبه) طی سخنانی در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد شهادت آیت‌الله سید مصطفی خمینی، با اشاره به ابعاد شخصیت وی اظهار کرد: ابعاد شخصیت آیت‌الله سید مصطفی خمینی از ابعاد مختلف جای بررسی و بهره‌برداری دارد؛ از یک طرف جایگاه شخصی ایشان به‌عنوان یک عالم، فقیه، مجتهد، فیلسوف، عارف و انقلابی مبارز و از طرفی دیگر جایگاهی که ایشان در بیت امام و نهضت اسلامی داشت.

وی تصریح کرد: مرحوم حاج‌آقا مصطفی به‌عنوان امید همه انقلابیون بود و در انقلاب و نهضت ما هم از جایگاه ممتاز و ویژه‌ای برخوردار بود.

تکمیل می‌شود



:: برچسب‌ها: روحانی , حاج اقا مصطفی ,
:: بازدید از این مطلب : 50
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آبان 1396 | نظرات ()